KeződoldalÉrdekességek8 tipikus női frizura hiba, amit minden egyes nő elkövet élete során!

8 tipikus női frizura hiba, amit minden egyes nő elkövet élete során!

-

A haj minden nő összképének egyik legfontosabb eleme. Az ápolt haj előnyös lehet, mert dúsabb, vonzóbb, nőiesebb, és persze sokkal jobban áll. Ám néha napján a nők elkövetnek néhány hibát, amin bizony javítani kell annak érdekében, hogy mindig gyönyörűek legyenek. Összegyűjtöttük ezeket a hibákat, és elmagyarázzuk, miért rossz választás a jelenleg viselt frizurájuk. (Tisztelet a kivételnek, akik mindig lépést tartanak a divattal és a stílusukkal.)

Túl sötét haj.

Ha szép bőröd van, a sötét haj csak kihangsúlyozza a hiányosságaidat. Annak érdekében, hogy elrejtsd tökéletlenségeidet, és ne is tűnj túl idősnek válassz világosabb hajszínt.

Hideg szőke árnyalatok festése.

A világos bőrű lányoknak nem szabad a bőrüktől világosabb hajszínt választaniuk, mert az nagyon sápasztani fogja őket. Sőt, már-már ősz hajat kölcsönöz nekik, ami az öregedés egyik jele. Jobb meleg árnyalatú szőkére váltanod, hogy megtaláld az egyensúlyt.

Sapka formájú frizurák.

A kemény, fixen tarott haj túl merev és természetellenes. Ezen túlmenően, ez a frizura régimódi és irreleváns is. Tehát ne ragaszkodj a hajlakkhoz és tartózkodj az erős rögzítéstől. Csak hagyd, hogy hajad a válladra omoljon.

A haj fésülése.

A felfelé fésült haj, csak nagyobb hangsúlyt fektet a homlokra, ezért olyan dolgok is feltűnőek lesznek, amit nem akartunk megmutatni, mint például a lenőtt hajtő. Amúgy is a homlok is ráncosodik az évek során, így ismételten fölösleges kihangsúlyozni. A hatás elkerülése érdekében válassz olyan hajat, ami lekerekíti az arcot.

Hosszú haj tartás nélkül.

A kor előrehaladtával a szőrtüszők kevésbé aktívak, és nem termelnek annyi faggyút, mint fiatalabb korban. Emiatt a haj elvékonyodik és törékennyé válik és elveszíti a tartását. Ha ilyen problémával küzdesz, érdemes rövidebb hajat választani.

Ugyanaz a hajszín különböző korszakokban.

A korral a haj és a bőr elveszíti pigmentjét, így az a szín, ami 20 évesen jól állt, nagy valószínűséggel 40 évesen már nem fog. Ahelyett, hogy ragaszkodnál ahhoz a színhez, amit régen viseltél, inkább kérdezd meg a fodrászod, hogy ő milyen színt javasol.

Egyenes választék.

Idősebb korban már a kollagén termelés lelassul. Ezenkívül az arcban lévő szubkután réteg egyenetlenül oszlik el, emiatt az arc hosszabbnak tűnik. Az egyenes választék ezt csak  hangsúlyozza. Ehelyett próbálj meg oldalirányú választékot csinálni, mert ez lehetővé teszi, hogy egyensúlyba hozza az arc vonalait, és vizuálisan dúsabb hajat eredményezzen.

Régimódi frizurák.

Ez a hiba eléggé nyilvánvaló, de sokan továbbra is elkövetik. A stílus a korral változik, így lehet, hogy az egyenes, a göndör, rövid, vagy hosszú haj már nem fog jól állni neked, mert már nem illik a te stílusodhoz. Ne ragaszkodj egy olyan dologhoz, ami már nem divatos, inkább válaszd ki a korodnak és stílusodnak megfelelőt.

Ezt is olvasd el