8 titok, amit a világhírű bűvészek sosem árulnak el

A bűvésztrükkökben az a legjobb, hogy egy pillanatig elhisszük, hogy valóban megtörtént az, amit szeretnének elhitetni velünk. Persze azért tudjuk, hogy “átverésről” van szó és agyunk egyfolytában keresi a magyarázatot, az esetetek többségében sikertelenül. Mi most leleplezzük a világ 10, talán legismertebb bűvész-mutatványait.

1. A Szabadság-szobor eltüntetése

1983-ban David Copperfield “eltüntette” a New York-ig Szabadság-szobrot. Az attrakciójával ezreket nyűgözött le és mindmáig a világ egyik legismertebb bűvész mutatványai közé tartozik. A trükk megoldása igen egyszerű: a szobrot spotlámpák vették körül, sőt, a közönség előtt is hatalmas spotlámpa-állványok voltak. Amikor egy pillanatra elrejtették a szobrot a nézők szemei elöl, a háttérben nem történt más, csupán lekapcsolták a szobor világításait. A nézők pedig azért nem láthatták, mert elvakította őket a többi spotlámpa.

2. Egy hatalmas kamion eltüntetése

Hogyan tüntessünk el egy hatalmas kamiont úgy, hogy minden oldalon közönség van? Egyszerű! A közönség teljesen beépített emberekből áll, amikor pedig elrejtik a kamera elől a hatalmas járművet, valaki kitolat vele. A trükk hátránya, hogy csak TV-n keresztül működik.

3. Levitáló emberek

Leginkább utcai előadóknál lehet látni ezt a trükköt. A lényege annyi, hogy egy speciális, kifejezetten erre a célra kialakított szerkezeten ül, aminek az alját többnyire szőnyeg borítja, az ülő részét pedig a bűvész ruhája.

4. Átnyúlás egy tükrön

A mutatványhoz egy egyedileg kialakított tükörre, van szüksége az előadónak. A trükk során letakarják a tükör középső részét egy fekete szövettel, amin átnyúl, vagy átmászik a bűvész. Ezután eltávolítják azt, bizonyítva, hogy a tükör sértetlen maradt.
A trükk az, hogy a tükör hátsó része kinyitható, az elülső részét pedig széthúzzák… nyilván ezért kell a fekete szövet, hogy eltakarják a rést.

5. Egy dollárból száz dolláros

A trükk során a bűvész összehajtogat egy 1 dollárost, majd kihajtogatja azt és ekkor már egy 100 dolláros bankó van a kezében. A megoldása egyszerű, ám ez is sok gyakorlást igényel. Az egyik kezében már előre ott van elrejtve (többnyire a középső ujjal a tenyérhez szorítva) a 100 dolláros bankjegy. Amikor összehajtogatja az 1 dollárosat, gyorsan kicseréli, majd megfordítja az egészet és így újra kihajtogatva már a 100 dolláros lesz a kezében.

6. Vízen sétálás

A dolog lényege, hogy korábban elrejtettek a víz alatt egy üveg, vagy műanyag emelvényt, amin végig tud sétálni az előadó.

7. Kiszabadulás a láncokból, a víz alatt

Valószínűleg mindenki ismeri ezt az izgalmas mutatványt. A trükk kulcsa az, hogy a lakatok nem valódiak.

8. Kardnyelés

Nos, ez valójában nem trükk, valóban ledugja a (nyilván nem éles) kardot a torkán. Ez egy nagyon veszélyes és rendkívül sok gyakorlást követelő mutatvány, amely során a művész kiegyenesíti magát, hogy a nyelőcsöve egyenesen álljon.

Szerinted melyik a fontosabb: hogy az emberi kíváncsiság megszűnjön, vagy pedig, hogy megmaradjon a varázslat? Írd meg hozzászólásban!

Add Comment