KeződoldalEmberek9 ártalmas barátság, amik csak mérgezik a lelked!

9 ártalmas barátság, amik csak mérgezik a lelked!

-

Jó, ha az embernek vannak barátai, hiszen a nehéz időkben is tud rájuk támaszkodni. Nyilván vannak olyan helyzetek és életszakaszok, mikor nem túl jól választjuk meg a barátainkat. Egyesek visszaélhetnek a kedvességünkkel és jóhiszeműségünkkel. Most összegyűjtöttünk 9 tényt, amit jó lesz megfigyelni a saját baráti társaságodban, mert, ha bármelyik tényező jelentkezik, akkor nem szabad tovább annak az embernek a társaságában lennünk.

Nem tud örülni a te boldogságodnak.

Vannak olyan emberek, akik egyszerűen nem bírják feldolgozni, ha valami pozitív történik a másikkal, velük meg semmi. Ők azok az emberek, akik féltékenyek a sikereidre, és minden témából a saját szerencsétlen életüket veszik elő.

Teljesen lecsapolja az energiáidat.

Amikor elmész az egyik barátnőddel valahova, és a találkozó után azt érzed, hogy alig bírod nyitva tartani a szemeidet, akkor bizony az ő személyisége teljesen elvette az energiáidat. Jobb megszabadulni az ilyen emberektől, ha nem akarsz mindig fáradt lenni a találkozó után.

Titkolózol előtte.

Az már nagyon rossz jel, ha vannak olyan dolgok, amiket nem akarsz neki elmondani. Titkon attól félsz, hogy visszaél azokkal az információkkal, amit kiadnál neki. Magyarán szólva nem bízol benne és egy barátságnak a bizalomról is kell szólnia.

Nincs rád tekintettel.

Egy barátnak mindig minden körülmények között ott kell lennie a barátja mellet. Ám vannak olyan napszakok, amikor nem célszerű hívogatni a barátainkat, mert elfoglaltak lehetnek, először írjunk neki egy SMS-t, hogy mikor lenne neki aktuális, hogy kikérd a véleményét, és a többi. Ha ezt valaki nem veszi figyelembe, akkor nincs arra tekintettel, hogy más dolgod is van.

Állandóan versenyez veled.

Ha a barátod rendszeresen arra törekszik, hogy túltegyen rajtad és folyamatosan csak emeli a mércét, az minden értelemben csak kellemetlen szituációkat eredményez. Ha nem szúrod ki azonnal, hogy mik a céljai, akkor teljesen lehúzhatja az önbecsülésedet a sárga földig. Sőt a legfontosabb pillanataidban is ő akar lenni a középpontban.

Állandóan csak kihasznál.

Nem jó jel, mikor a barátod csak akkor talál meg, ha valami kell neki, amúgy meg magasról t*jik rád. Az ilyen barát nem érdemli meg a jóhiszeműséged és a kedvességed. Ha nem várhatsz el tőle semmit, mert a te dolgaiddal nem foglalkozik, akkor véget kell vetni ennek a kapcsolatnak.

Megállás nélkül csak kritizál.

Nyilván szeretnénk, ha a barátaink őszintén elmondanák a véleményüket, de az egy teljesen más tészta, hogy folyamatosan csak kritizálja a dolgaidat. Ha mindig csak bántó és lenéző szavakat kapsz, nem tesz jót a barátságotoknak. Ha pedig még el is hiszed, amit mond, egy-kettőre a béka hátsója alatt lesz az önbecsülésed.

Lányra, vagy fiúra cserél le téged.

Attól mert valakinek új pár lép az életébe, még nem szabad elhanyagolnia a barátait, ez nagyon csúnya dolog. Ha azt veszed észre, hogy egyfolytában csak az újdonsült párjával van, téged meg állandóan koppint, akkor nem is vagytok igazi barátok.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...