KeződoldalÉrdekességek9 egyszerű gyakorlat, amivel igazi hattyú nyakat varázsolhatsz magadnak

9 egyszerű gyakorlat, amivel igazi hattyú nyakat varázsolhatsz magadnak

-

Sokan nem is gondolják, hogy a nyak képes felfedni egy nő valódi életkorát, mivel ez az a terület, ahol a bőr a leggyorsabban öregszik, ahol a leginkább elveszíti a kollagént és a rugalmasságot. Annak ellenére, hogy a modern kozmetikai technológia rengeteg lehetőséget kínál a bőr korrekciójához a nők inkább azokat a szépészeti beavatkozásokat részesítik előnyben mely nem jár műtéttel. Ezek mellett vannak olyan gyakorlatok, melyek lehetővé teszik a bőr javítását, a vérkeringés serkentését, és a kollagén termelését. Jó tulajdonságuk még, hogy enyhítik az izomfeszülést, a görcsöket, élénkítik az arcot és nyújtják a nyak izmait. Ma elhoztunk néhány gyakorlatot, amivel igazi hattyú nyakat varázsolhatsz magadnak.

1, Görnyedt hát és előre néző áll esetén

Tedd a mutatóujjad az álladra, majd finoman told hátra, hogy a hátad kiegyenesedjen. Kicsit emeld fel a fejed de az ujjad még mindig ne vedd le az álladról. Fél percig maradj ebben a pózban, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe. Ismételd meg a gyakorlatot minimum háromszor egymás után. A gyakorlat elvégzése során mindig figyelj a légzésedre.

2, Fájó, görnyedt hát és vállak ellen

Ülj le egy székre és amennyire tudod próbáld hátul összeérinteni a lapockádat. Ezt a testhelyzetet minimum fél percig próbáld tartani, majd szép lassan térj vissza a kiinduló helyzetbe. A gyakorlatot érdemes legalább 3-szor egymás után megismételni.

3, A nyak meghosszabbításához, a nyaki ráncok csökkentéséhez és a bőr minőségének javításához

Ülő vagy álló helyzetben emeld a fejed fölé a kezeidet és kulcsold össze. Annyira figyelj, hogy ne tedd rá a fejedre a kezeidet. Amikor a magasban van a kezed akkor próbáld a vállaidat is felemelni kicsit, az álladat pedig lefele a kulcscsontod irányába. Ezt a pózt tartsd legalább 30 másodpercig. Annak érdekében, hogy a hatás kézzel fogható legyen végezd el a gyakorlatot mindennap.

4, A toka és a nyakráncok megszüntetésére

Tedd a kezeidet a dekoltázs, mellkas területére és nyomd erősen. Ezzel párhuzamosan próbáld a mellkas izmaidat felfelé nyomni, az álladat pedig lefelé tolni a kulcscsont irányába. Próbáld olyan szinten közelíteni a fejed és a mellkason lévő tenyered amennyire lehet. Ezt a pózt tartsd fél percig, majd nyújtsd meg a nyak izmait. Ehhez tedd a kezed a tarkódra és nyomd lefelé.

5, A nyak hosszának növelése és a bőr tonizálása érdekében

Ülj le és ülés közben próbáld egyenesen tartani a hátad és a fejed. Figyelj arra, hogy az álladat kicsit szegd fel. Ezután emeld fel a fejed úgy, hogy a mennyezetet lásd és tedd a kezed a fejed alá, mintha a csillagokat bámulnád. Tartsd ezt a pózt fél percig, majd hagyd csak az egyik kezed a tarkódon. A másik kezeddel fog meg az állad és nyomd felfelé. Ismételd meg egymás után háromszor a gyakorlatot.

6, A görcsök megszüntetésére

Ülj le és próbáld egyenes vonalban tartani a hátadat valamint a fejedet. Ezek után tedd a kezedet a homlokodra, majd engedd le úgy az állad, hogy az megérintse a nyakad. Az álladnak le kell győznie azt az ellenállást, mely a homlok nyomásakor létrejön. Tartsd ezt a pózt fél percig, majd a nyakad bal oldalára helyezd a kezed a jobbal pedig told felfelé az ég felé. Ezt a gyakorlatot ismételd meg háromszor egymás után.

7, Szabadulj meg a nyaki ráncoktól és a tokától

Ülj le és tartsd egyenes vonalban a hátad no meg a fejed. Utóbbit fordítsd el bal oldalra, amennyire csak tudod. Hivatalosan a fejednek párhuzamosnak kell lennie a válladdal. Tartsd ezt a pózt legalább 30 másodpercig. Ha letelt akkor tedd a bal kezed a tarkódra a jobb kezeddel pedig nyúlj az állad alá és nyomd felfelé. Ugyanezt a folyamatot tedd meg úgy is, hogy a jobb kezed teszed a tarkódra és a ballal nyomod fel az állad. Ismételd meg a gyakorlatot 3-szor.

8, A bőr tonizálásához és a nyak megnyújtásához

Ehhez a gyakorlathoz szükséged lesz pár súlyzóra, melyek nem annyira nehezek. Persze nélkülük is simán el lehet végezi a gyakorlatot, szóval ha nincs a közeledben nem kell kétségbe esni. Nem kell mást tenned, mint egyenes háttal és fejjel állnod vagy ülnöd. Próbáld felhúzni a vállaidat annyira amennyire tudod és maradj abban a pózban legalább 30 másodpercig. Ezután engedd vissza a vállad az eredeti helyére, majd tedd a bal kezed a tarkódra és a jobb kezeddel kezd el nyújtani. Ugyanezt csináld meg a másik kezeddel is. Ismételd meg 3-szor a gyakorlatot.

9, A feszesebb arckontúrokhoz

Ülő helyzetben tartsd egyenesen a hátad és a fejed. A jobb kezed tedd a fejedre és érintsd meg a halántékod bal oldalát, majd húzd jobbra a fejed, mintha nyújtanád a nyakad. Figyelj arra, hogy a gyakorlat során a vállak nem emelkedhetnek meg sem ereszkedhetnek le. A fejnek le kell győznie az ellenállást. Ezt a pózt tarts fél percig, majd csináld meg ugyanezt a másik oldalra is. Ismételd meg 3-szor a gyakorlatot.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...