9 híres logó, amely országonként máshogy néz ki

A logók azért fontosak, mert ezek alapján bárhol is járunk a világban ezeket a termékeket megismerjük. Tudjuk, hogy mit veszünk vagy mit kapunk ha azt választjuk. Ám erre sem lehet mindig hagyatkozni. Egyes országokban ugyan az a termék csak hasonló csomagolást kapott.

1. A Burger King az első éttermét az Egyesült államokban nyitotta 1954- ben. A világon Ausztráliát leszámítva mindenhol így ismerik. Viszont itt már létezett ezen a néven egy cég, így kénytelenek voltak megváltoztatni.

2. Az AXE egy francia márka amit 1983-ban alapítottak. De ezt nem tudták mindenhol ezzel a névvel érvényesíteni, mert a kiejtése is nehézséget okozott, és volt ahol “foglalt” volt már a név. Ezért Egyesült Királyságban, Írországban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Kínában a cég a Lynx nevet kapta.

3. A Danone márkát egy Isaac Karasso nevű spanyol gyógyszerész alapította. A termék az amerikaiaknál használják úgymond tévesen, ugyan is az egykori nevet az amerikaiak tévesen mondták el, így két szóból rakták össze: “dan” és “one”. Ne lepődj meg ha ilyet látsz az államokban.

4. Itt is ugyan az a helyzet mint az Axe (Lynx) esetében. A gyártó is ugyanaz. Sure néven ismerik az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Japánban – Rexena, Dél-Afrikában – Shield.

5. Ez az egyik olyan termék, ami a világon mindenhol népszerű, pedig mindenhol más a neve. Például:  Mr. Clean (USA, Kanada), Meister Proper (Németország), Monsieur Propre (Franciaország), Maestro Limpio (Mexikó és Latin-Amerika), Mastro Lindo (Olaszország). De az Egyesült Királyságban és Írországban egyszerűen Flash-nek hívják.

6. Magyarországon Blend a Med ként ismerjük, de a valós neve Crest. Bár nem egyedüliként tartjuk ezen a néven. Németországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Ukrajnában, Oroszországban is ezen a néven kell keresni.

7. A Dove csokoládét a világ legtöbb országában megvásárolható, de egyes országokban mint például az Egyesült Királyságban, Egyiptomban és Indiában Galaxisnak hívják.

8. A csokoládét eredetileg Raidernek hívták, és először 1967-ben az Egyesült Királyságban gyártották. 1979-ben importálták ezt a terméket az Egyesült Államokba Twix néven. De sok európai országban a csokoládét továbbra is a Raider márkanév alatt árulják, nálunk a jól ismert Twix ként.

9. A Pepsi 1989-ben felvásárolta a Walkers nevű csipsz gyárat. A logó formája megmaradt, de a nevet átírták.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben!

Add Comment