KeződoldalCeleb9 híresség, aki nemváltoztató műtéten esett át és még népszerűbb lett, mint...

9 híresség, aki nemváltoztató műtéten esett át és még népszerűbb lett, mint azelőtt.

-

Sajnos az emberek nem dönthetik el, hogy milyen neműként szeretnének világra jönni. Csak idővel, ahogy megismerik magukat akkor jönnek rá, hogy valami nem stimmel és nem értik, hogy miért nem lehetnek olyanok, mint korabeli társai. Vannak emberek, akik női testben jönnek világra, de fejben ők férfiak és ugyanez előfordul fordítva is. Nem egy olyan civil vagy híres ember van, aki nem bírta tovább a nyomást és úgy döntött, hogy nemváltoztató műtéten esik át, hogy végre boldog és kiegyensúlyozott életet élhessen. Mai cikkünkben ilyen celebeket hoztunk el, akik sokkal híresebbek és népszerűbbek lettek új mivoltukban.

1, Balian Buschbaum

Balian régen Yvonne Buschbaum néven volt ismert, aki 1999-ben bajnok lett rúdugrásból. Buschbaum 2007 novemberében bejelentette, hogy egy súlyos sportsérülés miatt otthagyja a rúdugrást, és bele akar vágni egy nemátalakító műtétbe.

Balian ma íróként, motivációs trénerként és boldog férjként éli világát. Hála szerencsés átalakító műtétjének ma már boldog emberként él, és úgy gondolja, hogy a transznemű emberek nem különböznek másoktól.

2, Geena Rocero

Geena Rocero egy filippínói szupermodell, aki a transzszexuálisok képviselője és a Gender Proud médiagyártó cég alapítója. Geena az igazság, az egyenlőség és a transzjogok védelme mellett szokott szónokolni. Ma az LGBTQIA közösségi jogmozgalom arcaként is ismerik.

2014-ben bejelentette, hogy nem átalakító műtéten fog részt venni. Ezzel inspirálta azokat, akik nem merik meglépni ezt a lépést, és inkább a nyugodt boldogtalanságot, mint a kissé bonyolult boldogságot választják. Szerinte egy transzszexuálisnak sem kellene szégyenkeznie.

3, Laura Jane Grace

Laura Jane Grace, Thomas James Gabel néven jött világra. Az Against Me! punk rock együttes énekese és gitárosa. 2012-ben bejelentette, hogy a továbbiakban transzszexuális nőként szeretné tovább élni az életét. A hosszú hónapokon át tartó átalakulás után a zenekar 2014-ben kiadta hatodik albumát is, mely a “Transgender Dysphoria Blues” címet viseli.

4, Jazz Jennings

Jazz Jennings egy ismert Youtuber, aki a legfiatalabb LMBT-jogi aktivista. 9 éves korában videóüzenetet vett fel Obama elnöknek, amiben a transzszexuális emberek elutasításának problémáját ecsetelte.

Jennings és szülei megalapították a “TransKids Purple Rainbow Alapítványt”, hogy támogassák a transznemű tinédzsereket. 2016-ban kiadta a „Being Jazz: My Life as (Transgender) Teen” című könyvét, majd elindította saját tévéműsorát is. Most ő az egyik legismertebb transznemű a világon.

5, Aydian Dowling

Aydian Dowling sikeres Youtuber, testépítő, transzszexuális aktivista, a PointofPride.org önkéntes szervezet társalapítója, a transznemű jogok képviselője és végül, de nem utolsó sorban boldog férj és apa. Aydian volt az első transznemű ember, aki megjelent a Men’s Health magazin címlapján, valamint a Gay Times magazin borítóján.

Aydian nagy befolyással volt társaira és példaképként szolgált a transznemű közösség számára.

6, Alexandra Billings

Alexandra Billings sikeres amerikai színésznő, díjnyertes énekes, elismert színházi professzor, valamint AIDS és LGBT aktivista. Billings egyike azon kevés színésznőknek, akik transzszexuális karaktert játszottak a TV-ben.

2016-ban díjat kapott az LGBTQ közösség kiemelkedő tagjaként. Alexandra szerint az embereket nem lehet bekategorizálni, mivel egy fajhoz tartozunk.

7, Lea T

Leandra Medeiros Cerezo, művésznevén Lea T, egy transznemű divatmodell és szónok. Toninho Cerezo ismert brazil focista lánya.

A legérdekesebb, hogy ő az első transznemű személy, akit nyilvánosan bemutattak az olimpiai játékok nyitóünnepségén.

8, Larry Wachowski

Larry Wachowski, régen Lana Wachowski néven volt ismert. Ő egy nagyon híres filmproducer, aki olyan filmeket rendezett, mint a Mátrix, a Felhőatlasz, a V, mint Vérbosszú, a Jupiter felemelkedése, és még sorolhatnánk. Testvére, Lilly Wachowski szintén filmrendező, aki ugyanúgy transznemű nőként él.

Lana egyszer azt mondta, hogy fiatalkorában nem talált hozzá hasonló embert, ezért úgy gondolta, csak úgy tud boldog életet élni, ha nemet vált.

9, Conchita Wurst

Conchita Wurst (más néven Thomas Neuwirt) igaz, ő nem esett át nem átalakító műtéten, de a színpadi világ miatt nővé változtatta megjelenését. 2014-ben megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált és utána felkapott médiaszemélyiséggé vált.

Conchita hatalmas beszédeket tartott az az EU és az ENSZ konferenciáján az egyenlő jogokról és a toleráns nemzetközi közösségekről. Aktívan támogatta a kisebbségek jogainak mozgalmait is.

Ezt is olvasd el