KeződoldalÉrdekességek9 ismert ember, akik teljesen máshogy néztek ki - még az életrajzi...

9 ismert ember, akik teljesen máshogy néztek ki – még az életrajzi filmekben is – mint a valóságban

-

Vannak filmek, ahol kötelező jelleggel el kell maszkírozni a színészeket, színésznőket, mert az eljátszott karakter megköveteli. Például, hogy nézne ki Joker, ha nem egy az egyben olyanra festenék, mint amilyen a legtöbb képregényben?! Hiteltelen, igaz?! Vagy vegyünk egy életrajzi filmet, ahol jól ismert személyeket alakítanak a színészek és színésznők, ám mivel eredeti megjelenésük közel sem olyan, mint a karakteré ezért szintén kénytelenek olyan sminket, jelmezt tenni rá, ami visszaadja annak a személynek a jegyeit. Viszont akadnak olyan jellegű életrajzi filmek is, ahol maga a történet főhőse is el tudná játszani a szerepet, ám mégis úgy döntenek, hogy inkább más színész játssza el. Ilyen volt például a híres Viszkis szerepe is, amit nem maga Ambrus Attila, hanem Szalay Bence alakított.

A mai cikkünkben olyan színészeket és színésznőket hoztunk el, akik nem csak a Sci-fi, történelmi, szuperhősös filmekben néznek ki teljesen máshogy, hanem az életrajziakban is.

1, Karen Gillan

Karen Gillan neve a Jumanji új részeiből lehet ismerős, ugyanis ő volt Ruby Roundhouse, aki zenére vert le minden egyes férfit és gonosztevőt a közelében. Sokan nem tudják, hogy ugyanezen színésznő volt például Nebula is A Galaxis Őrzőiből, aki voltaképpen inkább mondható robotnak, mint embernek. A színésznőt viszont abszolút nem lehetett felismerni a vastag kék smink és a kontaktlencse mögött, ebből kifolyólag nem csoda, ha mindenki meglepődik azon ki is volt Nebula valójában. A színésznőnek órákon át a sminkben kellett ülni, mire kifestették egész testét.

Itt egy videó, ahol teljes egészében látható az átalakulása:

2, Pom Klementieff

Ha már a Marvel filmeknél járunk fontos, hogy megemlítsünk még egy színésznőt, akit szintén nem lehetett felismerni a jelmez mögött. Ő nem más, mint Pom Klementieff, aki Mantis karakterébe bújt és olyan filmekben játszott, mint a Csiszolatlan gyémánt, Oldboy, Mission: Impossible 7… és a többi. A készítők azonban olyan szerepet szántak neki, mely által teljesen el kellett maszkírozni. Tény, hogy neki nem kellett olyan sokat a sminkben ülnie, mint kolléganőjének, de ez is épp elég volt ahhoz, hogy ne lehessen felismerni.

3, Jared Leto

Aki nem egy Jared Leto fanatikus, nem is tudja, hogy ő volt az Öngyilkos osztag című filmben Joker, vagy ahogy Harley Quinn becézi Puddin. Persze, aki megnézte, hogy kik játszanak a filmben tökéletesen tisztában voltak vele, de első ránézésre lehetetlenség volt megmondani, hogy ő a Thirty Seconds to Mars frontembere. A vastag smink, a zöld haj, és az őrült tekintet tökéletesen elrejtette Jared valódi megjelenését. Le a kalappal a sminkesek előtt.

4, Christian Bale

Christian Bale konkrétan a legnagyobb átalakuló művész egész Hollywoodban. Szinte egyetlen filmjében sem úgy néz ki, ahogy a való életben, mert hol csontsoványra kellett fogynia, hol meg kellett híznia, hol izmot kellett pakolnia magára, így mondhatni ezer és egy arca illetve megjelenése van. Ő játszotta például a főszerepet “Az aszfalt királyai” című filmben. Bizony ő volt Ken Miles az autóversenyző. De ő alakította az “Alelnök” című filmben Dick Cheney amerikai alelnököt, illetve “A sötét lovagban” magát Batmant.

5, Gary Oldman

Újabb ikonikus színész, akinek szintén olyan sok arca van, mint az imént említett Christian Balenek. Számtalan filmben játszott már élete során és számtalan megjelenésben tűnt fel a mozivásznon. Szerintünk a legelképesztőbb szerepe Winston Churchill brit miniszterelnök volt “A legsötétebb óra” című filmben. Olyan szinten el tudták maszkírozni őt a sminkesek, hogy egyáltalán nem lehetett felismerni őt. Mi teljesen meglepődtünk mikor rájöttünk, hogy ő Gary.

6, Most lássuk, hogy bizonyos magyar életrajzi filmekben, milyen színészek játszották el az ismert embereket. Vegyük példának a leghíresebb magyar származású bankrablót Ambrus Attilát, akit csak úgy ismernek a világon: A Viszkis.

Attilát 1993 és 1999 között 30 alkalommal rabolt ki bankot, postát, takarékszövetkezetet és egyéb olyan létesítményt, melynél tudta, hogy elég nagy pénzek forognak nap mint nap. A helyszínekre mindig taxival érkezett és azzal is ment el, illetve a rablások előtt a közeli kocsmákban lehúzott egy-két deci whiskyt is. Egy rablás során fogták el társát, aki mindent bevallott sőt őt is bemártotta, így tudták elfogni. A bíróság 17 év börtönre ítélte Attilát, viszont 12 év után jó magaviselet miatt kiengedték.

2017-ben Antal Nimród filmrendező megrendezte “A Viszkis” című filmet, mely Attila élettörténetét dolgozza fel. Őt Szalay Bence alakítja. Attila egy rövidke pillanatra azért feltűnik a filmben, mint taxisofőr. A film egyébként elsöprő sikert aratott.

7, Made in Hungária

Ez a film a népszerű és mindenki által ismert Fenyő Miklós életének egy részét meséli el, pontosan azt az időszakot mikor Amerikából hazatért. A 100 perces film összesen hat évet ölel fel, mely tele van érdekesebbnél érdekesebb infókkal. Fenyő Mikit, Szabó Kimmel Tamás alakította és a filmet nagy örömmel fogadták hazánkban. Azon a héten mikor bemutatták egyből a toplisták élére került. 2009 végére az év legnézettebb filmje lett, sőt több fesztiválon és bemutatták.

8, Magyar vándor

Ezt a filmet 2004-ben rendezte meg Herendi Gábor, mely a Honfoglalást illetve annak történéseit akarja bemutatni. A film címe a magyar lólengés egyik elemére a “magyar vándorra” utal, illetve Tasra, akit ugyebár Szabó Győző alakít és, aki folyamatosan kicsúszik a nyeregből. A film egyébként tele van komikus elemekkel és nem pontosan úgy ábrázolja a dolgokat, ahogy történtek. A hét vezért a következő színészek játszották:

Álmos – Gesztesi Károly
Előd – Gyuriska János
Ond – Greifenstein János
Kond – Seress Zoltán
Tas – Szabó Győző
Huba – Szervét Tibor
Töhötöm – Hajdu Steve

9, De ha már életrajzi filmeknél járunk, muszáj bevennünk a listába a Lincoln című filmet, mely egy 2012-ben bemutatott amerikai történelmi dráma. A film az amerikai polgárháború idejében zajlik, amikor is Abraham Lincoln volt az elnök. Amerika egyik legnagyobb emberének két súlyos gonddal kell szembesülnie: a háborúban elhunytak számával illetve a rabszolgák felszabadításának nehézségeivel. A film olyan jól sikerült, hogy több díjra is jelölték, köztük az év legjobb filmje, legjobb férfi főszereplője, legjobb forgatókönyv, legjobb női mellékszereplő és még sorolhatnánk. Abraham Lincolnt Daniel Day-Lewis brit–ír színész alakította.

Na mit szóltok?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...