KeződoldalÉrdekességek9 nagyon hasznos tipp, amivel tízezreket is spórolhatsz egy hónapban!

9 nagyon hasznos tipp, amivel tízezreket is spórolhatsz egy hónapban!

-

A nevem Dasha, 25 éves vagyok. Egy vidéki városban lakom a férjemmel és a 3 éves lányommal. Annak ellenére, hogy a régión belül átlagon felüli jövedelemmel rendelkezünk, még mindig nincs elég pénzünk. Egyik napról a másikra élünk és a pénztárcám folyamatosan üres. Úgy döntöttem, hogy összegyűjtök néhány dolgot, amivel nagyon ügyesen lehet pénzt spórolni.

Saját ATM-ből való pénzlevétel.

A legtöbb esetben, ha “külföldi” bank ATM-jéről veszel le pénzt, tranzakciós díjat számolnak fel. Valójában, ha rendszeresen veszel ki ilyen módon pénzt, akkor fennáll annak a veszélye, hogy elveszíthetsz egy kisebb összeget, ennek nagysága mindig a bankoktól függ.

Használd a saját bankod ATM-ét és nem kell efféle összegeket fizetned havi szinten.

Heti szintű vásárlás.

Főzés során felfedeztük, hogy nincs elegendő alapanyagunk, például burgonya. Ezért lemegyünk a boltba, de tuti biztos, hogy más egyéb élelmiszert is veszünk főleg, ha kártyával fizetünk. A többletköltségek elkerülése érdekében, készíts bevásárlólistát, és korlátozott mennyiségű készpénzt használj hozzá.

A félkész termékek hanyagolása.

A félkész ételek időt takaríthatnak meg, de a költségvetésben nagyon meglátszik a nyoma. A fagyasztott zöldségkeverék drágább, mint a piacon beszerzett formája. Szóval, ha van időd, akkor mindig friss élelmiszereket vásárolj, mivel a fagyasztott zöldségkeveréket, általad készítettel is lehet helyettesíteni.

Házi készítésű ételek.

Az internet szakértői azt tanácsolják, hogy ne vásároljon elvihető ételeket és italokat valamint gyorsételeket. A férjem a reggelit figyelmen kívül hagyva sokszor vett kávét elvitelre a munkába menet, majd utána gyorsétteremben evett, mivel nem volt elegendő ideje a teljes napi ebédre, ezért elkezdtem én készíteni a férjemnek az ebédjét.

Otthoni maszkok készítése.

A dekor kozmetikumok lenyűgöző dolgokra képesek, hiszen készíthetünk belőle, maszkokat és pakolásokat, ám természetes összetevőkből, önállóan is készíthetünk efféle dolgokat. Csak utána kell járni milyen élelmiszerek szükségesek ehhez.

Újrafelhasználható palack PET palack helyett.

Talán mindenki hallotta, hogy napi 1,5-2 liter folyadékot kellene fogyasztani. Ahhoz, hogy csillapítsuk szomjunkat 0,5 literes palack vizeket vásárolunk a nagy nyári melegben. Egy ilyen üveg 300 forint körül mozog és ha heti rendszerességgel megyünk a városba, akkor majdnem mindig veszünk. Ez nem jó. Vegyünk újrafelhasználható üveget, amibe rendszeresen után tölthetünk és alkalmas mindenféle ital tárolására.

Manikűr saját kezűleg, műkörmös helyett.

A Shellac egy másik kiadási tétel, amit úgy döntöttem, hogy “elhanyagolok”. 2-2.5 hét után elegem lett a manikűrből, majd rövid szünetet tartottam.

Visszatartottam a költségvetésből. Természetesen az otthoni manikűr tartóssága a gél-lakk-kal szemben nem volt annyira jó. De ez egy jó lehetőség, hogy pénzt takaríts meg.

A divatos és praktikus dolgok megtagadása.

A divat változik, ezért kevés olyan ruhadarab van, ami a jövő évben is divatos lesz. Ezért nem kell nagy összegeket fektetni ezekbe a darabokba. Vagy vásároljunk belőlük kevesebbet, vagy olcsóbb kategóriás ruhákat vegyünk magunknak, ezzel is pénzt takarítunk meg.

Takarékosság célja.

Egy hónapon keresztül figyeltem ezekre a dolgokra, és összeírtam egy táblázatba az eredményeket, hihetetlen, de elég nagy összeg fogható vissza ezekkel a dolgokkal. Nem mindig lesz ilyen kiemelkedő eredmény, de ez is több, mint a semmi.

A pénzt egy perselybe tesszük és reméljük, hogy folyamatosan feltölthetjük. Következő nyáron Montenegróba készülünk családlátogatásra és ez a pénz nagy segítség lesz számunkra.

Ezt is olvasd el