9 ok, amiért a nyilvános WC-k ajtaja nem éri el a padlót

Legalább egyszer mindannyian megfordultunk már nyilvános WC-ben. Természetesen a szükség nagy úr. A nyilvános WC-k nem a legkellemesebb helyek egyike, ahol az ember nyugodtan végzi el a dolgát, hisz rengeteg elrettentő dolgok hallottunk már róla. A tisztaságnak köze sincs az otthonihoz, egy ilyen vécé a baktériumok melegágya. Cikkünkben azonban nem ezt szeretnénk kifejteni, hanem azt, hogy vajon miért nem ér le a padlóra a fülkék ajtaja. Ennek számos oka van, amit most megosztunk veled.

Könnyebb kitakarítani

A nyilvános illemhelyeket naponta többször kell felmosni. Az ajtó alatti rés nagyban megkönnyíti és gyorsabbá teszi a vécé kitakarítását a személyzet számára.

Baleset esetén könnyebbé válik a segítségnyújtás

Ha valaki rosszul lesz, elájul vagy bármilyen egészségügyi problémája adódik, akkor egy zárt illemhelyen nagyon hosszú időbe telhet, míg valaki észreveszi, hogy baj van. Viszont, ha a vécé ajtaja nyitott, akkor könnyebb észlelni a bajt és segítséget nyújtani. A rés lehetőséget biztosít arra, hogy a segítség bejusson a vécébe és belülről kinyissa annak ajtaját.

Elősegíti a nem oda illő viselkedés megfékezését

A nyilvános vécé alján lévő rés lehetővé teszi, hogy a személyzet megakadályozhassa a nem oda illő cselekedeteket. Magasabb szintű megfigyelést, ezáltal pedig a helytelen magatartás megelőzését eredményezi.

Olcsóbb, mint egy teljes ajtó

A padlótól a mennyezetig terjedő válaszfalak és ajtók pontosabb tervezést és különféle anyagokat igényelnek, amelyek növelik az összköltséget. A tulajdonosok számára az ajtó alatti rések költséghatékonyabbak, hiszen az áruk és az ajtók felszerelése is olcsóbb.

Jobb szellőzés

Egy teljesen zárt vécéfülkében tovább megmaradnak a kellemetlen szagok. A hézagok lehetővé teszik a levegőáramlást, így a rossz szagok hamarabb elillannak.

Látható, hogy a vécé foglalt-e

Egy zárt illemhelynél sosem tudhatjuk, hogy foglal-e vagy sem. Az ajtó alatti rések segítenek elkerülni azt a kellemetlenséget, hogy rányissunk valakire, hiszen egyértelműen látszik, hogy a WC szabad vagy sem.

Egy lehetséges menekülési út

Előfordulhat, hogy a zár elromlik, a hely túl zajos, így órákat tölthetnénk a vécébe zárva addig, amíg valaki észreveszi, hogy bent ragadtunk. Az ajtó alatti résen viszont könnyedén kimászhatunk.

Gyorsítja a folyamatot

Amúgy sem szeretünk ilyen helyeken sok időt tölteni, viszont, ha látjuk, hogy valaki már arra várakozik, hogy végezzünk, akkor igyekszünk még gyorsabban túl lenni a dolgon.

Könnyebb bejuttatni a WC-papírt

Biztosra veszem, hogy mindannyian átéltük már azt a kellemetlen pillanatot, amikor rájövünk, hogy a WC-papír elfogyott. Egy nyilvános vécében azonban megkérheted a melletted levőt, hogy adjon át neked papírt az ajtó alatti résen. Egy zárt illemhelyen azonban, ebben az esetben nem kaphatnál ilyen egyszerűen segítséget.

Add Comment