KeződoldalÉrdekességek9 ok, amiért a nyilvános WC-k ajtaja nem éri el a padlót

9 ok, amiért a nyilvános WC-k ajtaja nem éri el a padlót

-

Legalább egyszer mindannyian megfordultunk már nyilvános WC-ben. Természetesen a szükség nagy úr. A nyilvános WC-k nem a legkellemesebb helyek egyike, ahol az ember nyugodtan végzi el a dolgát, hisz rengeteg elrettentő dolgok hallottunk már róla. A tisztaságnak köze sincs az otthonihoz, egy ilyen vécé a baktériumok melegágya. Cikkünkben azonban nem ezt szeretnénk kifejteni, hanem azt, hogy vajon miért nem ér le a padlóra a fülkék ajtaja. Ennek számos oka van, amit most megosztunk veled.

Könnyebb kitakarítani

A nyilvános illemhelyeket naponta többször kell felmosni. Az ajtó alatti rés nagyban megkönnyíti és gyorsabbá teszi a vécé kitakarítását a személyzet számára.

Baleset esetén könnyebbé válik a segítségnyújtás

Ha valaki rosszul lesz, elájul vagy bármilyen egészségügyi problémája adódik, akkor egy zárt illemhelyen nagyon hosszú időbe telhet, míg valaki észreveszi, hogy baj van. Viszont, ha a vécé ajtaja nyitott, akkor könnyebb észlelni a bajt és segítséget nyújtani. A rés lehetőséget biztosít arra, hogy a segítség bejusson a vécébe és belülről kinyissa annak ajtaját.

Elősegíti a nem oda illő viselkedés megfékezését

A nyilvános vécé alján lévő rés lehetővé teszi, hogy a személyzet megakadályozhassa a nem oda illő cselekedeteket. Magasabb szintű megfigyelést, ezáltal pedig a helytelen magatartás megelőzését eredményezi.

Olcsóbb, mint egy teljes ajtó

A padlótól a mennyezetig terjedő válaszfalak és ajtók pontosabb tervezést és különféle anyagokat igényelnek, amelyek növelik az összköltséget. A tulajdonosok számára az ajtó alatti rések költséghatékonyabbak, hiszen az áruk és az ajtók felszerelése is olcsóbb.

Jobb szellőzés

Egy teljesen zárt vécéfülkében tovább megmaradnak a kellemetlen szagok. A hézagok lehetővé teszik a levegőáramlást, így a rossz szagok hamarabb elillannak.

Látható, hogy a vécé foglalt-e

Egy zárt illemhelynél sosem tudhatjuk, hogy foglal-e vagy sem. Az ajtó alatti rések segítenek elkerülni azt a kellemetlenséget, hogy rányissunk valakire, hiszen egyértelműen látszik, hogy a WC szabad vagy sem.

Egy lehetséges menekülési út

Előfordulhat, hogy a zár elromlik, a hely túl zajos, így órákat tölthetnénk a vécébe zárva addig, amíg valaki észreveszi, hogy bent ragadtunk. Az ajtó alatti résen viszont könnyedén kimászhatunk.

Gyorsítja a folyamatot

Amúgy sem szeretünk ilyen helyeken sok időt tölteni, viszont, ha látjuk, hogy valaki már arra várakozik, hogy végezzünk, akkor igyekszünk még gyorsabban túl lenni a dolgon.

Könnyebb bejuttatni a WC-papírt

Biztosra veszem, hogy mindannyian átéltük már azt a kellemetlen pillanatot, amikor rájövünk, hogy a WC-papír elfogyott. Egy nyilvános vécében azonban megkérheted a melletted levőt, hogy adjon át neked papírt az ajtó alatti résen. Egy zárt illemhelyen azonban, ebben az esetben nem kaphatnál ilyen egyszerűen segítséget.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...