KeződoldalÉrdekességek9 olyan dolog, ami csak fölösleges pénzkidobásnak számít

9 olyan dolog, ami csak fölösleges pénzkidobásnak számít

-

A legtöbb ember szinte gondolkodás nélkül szórja el a jövedelmét. S miért? Mert azt hiszik, hogy a kinézett holmik, elektronikai eszközök és a többi majd hasznukra válik, holott ez nem igaz. Ha a szívedre teszed a kezed, akkor hány olyan terméket vettél már életedbe, ami vagy porfogóként funkcionált pár nap után, vagy a kukában landolt mert mégsem volt rá szükséged? Statisztikai adatok szerint egy átlagos ember majdnem 6 millió forintot költ élete során olyan dolgokra, amire valójában nincs is szüksége. Mai cikkünkben bemutatjuk, mivel lehet lefaragni a költségekből, és mikbe nem érdemes pénzt fektetni.

1, Kozmetikai termékek

Hölgyeim csak őszintén, hány fel nem használt, tartalék púder, rúzs, szemceruza van a táskátokban? Annak ellenére, hogy irtózatosan menőnek néznek ki ezek a kozmetikai termékek, a mindennapi életben nem lehet úgy kihasználni.

Mielőtt újabb kozmetikumok vásárlására adnád a fejed, először tedd fel magadnak a kérdést: “Használni fogom legalább heti kétszer ezt?” Bármily meglepő a jól átgondolt kozmetikai termékek vásárlása sokat segíthet faragni a költségeken.

2, Drága játékok háziállatok számára

A legtöbb gazdi szereti elkényeztetni kis kedvencét, ám nem egy kisállat tulajdonos tapasztalta, hogy minél drágább játékok és eszközök vannak nekik megvéve, annál kevésbé érdekli. A macskák kifejezetten ilyen lények. Hiába veszed meg neki a legmenőbb golyós, egeres játékot ő akkor is egy összegyűrt papírgalacsinnal vagy egy kupakkal fog órákon át játszani. A kutyák esetében egy kiürült PET palack hatalmas boldogságot tud nyújtani számukra. Ha gazdiként te is azt akarod, hogy házi kedvenced boldog legyen, akkor fordíts több figyelmet rá.

3, Kondigépek

Ha elhatároztad, hogy mostantól edzeni fogsz, akkor semmiképp se szaladj az első boltba ahol kondigépek lehet venni, mert előbb utóbb úgyis csak porfogó lesz a házban, erkélyen. Ha meg akarod tudni mennyire vagy kitartó, olcsóbb, ha inkább egy havi bérletet váltasz.

Amennyiben nem akarsz túl sok ember közt edzeni, mert esetleg szégyenlős vagy, akkor érdemes valamilyen sportot elkezdi, futni, úszni, falladbázni. Ha mindenképpen otthon akarsz edzeni, akkor vásárolj kisebb súlyzókat, vagy gumiköteleket.

4, Rosszul átgondolt belső elemek

Amikor betérsz egy olyan boltba, ahol kisebb kiegészítőket, például fali polcot, kispuffot, egyebet tudsz venni, akkor végy egy mély lélegzetet és haladj el mellette. Amikor hazaérsz valószínű rájössz, hogy annak a polcnak, puffnak nem is lett volna megfelelő helye, és csak pénzkidobás lett volna az egész. Még mielőtt újabb körútra indulnál és most egy csinos függönyt terveznél venni, alaposan gondold át a dolgokat, és mindent mérj le a házban. Ezzel biztosra tudsz menni, hogy a kinézett holmi valóban elfér-e azon a helyen ahova tervezted.

5, Vásárlás nyaralás alatt

Vannak, akik iszonyatosan túlzásba tudnak esni, ha nyaralás alatti vásárlásról van szó. De ha alaposan belegondolnak, akkor vajon megéri egy vagyont elkölteni olyan holmikra, amiket saját otthonukban nem igen tudnak hasznosítani? Ha te is olyan ember vagy, aki nem tudja megállni, hogy ne vásároljon valamit nyaralás során, akkor nézz utána, hogy miket ajánlanak, mikre érdemes beruházni, ami hasznos és nem mellesleg pénztárcabarát is. Lehet, hogy egy menő bőrpénztárca árából háromszor is tudnál egy szuper étteremben enni.

6, Hatalmas készlet vásárlás az új hobbihoz

Ha eldöntötted, hogy új hobbi után nézel, vagy már kitaláltad, hogy mit akarsz csinálni akkor fontos, hogy szem előtt tartsd a legfontosabbat: Ne vásárold fel a hobbi bolt felét, hogy ezáltal ösztönözd és lelkesítsd magad. Sajnos egy idő után az ember rájön, hogy voltaképpen mégsem azt akarja csinálni, amit először kigondolt, így teljesen feleslegessé válnak azok a holmik amiket vett.

Ha például eldöntötted, hogy rajzolni akarsz, akkor első körben érdemes egy adag papírral,néhány jó minőségű ceruzával, vagy akvarellel kezdeni a hobbit.

7, Plüss játékok

Bizony nemcsak a gyerekek vannak oda a kitömött, plüss játékokért, hanem a felnőttek is. Tuti biztos, hogy nálad is lapul egy-két plüss a hálódban. Fontos megjegyezni, hogy ezek leginkább csak porfogóként funkcionálnak, ami káros az egészségre.

Ha melegítés céljából használsz nagy plüss állatokat, akkor helyette szerezz be inkább plüss anyaggal bevont párnákat, takarókat. Arról nem beszélve, ha utóbbiak elszakadnak, tönkremennek, akkor nem leszel szomorú, mert ki kell dobnod őket.

8, Sporteszközök

Elég nagy anyagi veszteség, ha az újonnan vásárolt biciklit, görkorcsolyát egy évben csak pár alkalommal használod. Ma már szinte bárhol lehet biciklit bérelni, és sokkal olcsóbb, mintha sajátot vennél. Arról nem beszélve, hogyha kis otthonod van akkor nem tudod hova tenni.

Az viszont már más dolog, ha biciklivel jársz dolgozni, mert akkor nem számít pénzkidobásnak egy ilyen beruházás.

9, Elektronikus kiegészítők

A modern technológia fejlődésével egyre jobb és újabb eszközök látnak napvilágot, amit mi emberek habozás nélkül be akarunk szerezni. Gondolj csak bele, édesanyádék megvették neked a legjobb walkmant, de ahogy a discmanek előtérbe kerültek, a walkman úgy került a polc tetejére porfogónak. A legrosszabb, hogy nem egy ilyen beruházással lehet befürödni. A legújabb technológia segítségével olyan eszközöket hoztak létre, mint például az USB-s pohár, ital melegítő. Tedd fel magadnak a kérdést: Valóban szükségem van ilyen eszközökre?

Hasznosnak találtad a cikket?

Ezt is olvasd el