KeződoldalSport9 szuper gyakorlat, a szülés utáni pocak eltüntetésere.

9 szuper gyakorlat, a szülés utáni pocak eltüntetésere.

-

Sok nő számára rendkívüli nehézség a szülés utáni pocak eltüntetése. A has egy olyan terület, amely különös odafigyelést igényel.

Mutatunk 10 gyakorlatot ennek segítésére.

  1. Lábemelés

Erősíti a hát alsó részét és a hasi izmokat. Feküdj a hátadra, karjaidat a tested mellé. Emeld fel a lábad és tartsd egyenesen kb 12 cm-re a talajtól. Ha ez túl nehéz akkor egyszerre csak egy lábadat és váltogasd. 10-15 ismétléssel csináld napi 2-5x.

2. Kerékpár

Háton fekve, kezek oldalt. Emeljük meg a lábainkat úgy, hogy párhuzamosak legyenek a padlóval. Kezdjünk el pedálozó mozgást végrehajtani.

3. Lábakat a magasba

Feküdjünk hátra és emeljük a lábunkat 90 fokos szögbe. Próbáljuk meg a lábunkat így tartva a felső testünkkel elemelkedni a padlóról. Tartsuk így pár másodpercig majd feküdjünk vissza. Ha ez túl nehéz, akkor próbáljuk először hajlított térdekkel. Kezdjük 10 ismétléssel és minden nap adjunk hozzá ötöt.

4. Térdemelés

Feküdjünk háttal, kezek a tarkóra. Húzzuk fel a térdünket úgy, hogy a csípőnk is és a térdünk is derékszögben legyen. Napi 10-15 ismétlés és minden nap adjunk hozzá ötöt.

5. Labda

Ehhez szükségünk van egy labdára. Feküdjünk rá a képen látható módon és emeljük meg a fejünket és a mellkasunkat. Ez egy hasprés gyakorlat. 10 ismétlés és naponta adjunk hozzá ötöt.

6. Mágikus fa

Ugyanúgy mint az előbb, de a karjainkat tartsuk az ég felé. Mintha egy láthatatlan fáról próbálnánk almát szedni.

Kezdjük 3-5 ismétléssel.

7. Harcos

Vállszélesnél nagyobb terpesz. Egyik lábunkat hajlítsuk be míg a másikat oldalra nyújtsuk ki. A behajlított térd oldalára nyújtózkodjunk a képen látható módon.

8. Repülőgép

Támaszkodunk a földre behajlított térdekkel. Lassan emeljük az egyik kezünket és a vele átlósan lévő lábunkat. Kezdjük 5 ismétléssel és naponta adjunk hozzá 5-öt.

9. Tenkős

Feküdjünk hasra lefelé nyújtott karokkal. Óvatosan emeljük a karjainkat és a fejünket majd a lábunkat is. Ezt ismételjük meg 5-7 alkalommal.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben!

Ezt is olvasd el