KeződoldalÉrdekességek9 település, ahol 350 forintért is vehetünk magunknak egy házat

9 település, ahol 350 forintért is vehetünk magunknak egy házat

-

A mai világban már nem olyan egyszerű a lakás vagy házvásárlás és persze nem is dobálják utánunk őket, fillérekért. Általában bankról bankra járunk, hogy hol kaphatunk hitelt és mennyit. Sajnos nem is keresünk annyit, hogy enélkül meg tudjuk oldani, sőt, ott van még az önrész, amit magunknak kell összespórolni. Ha pedig ezeken mind túl vagyunk, akkor sem mindegy, hogy a városban vagy éppen valamelyik községben szeretnénk letelepedni.

Sehol sem rózsás a helyzet, hiszen súlyos milliókat kérnek el, akár egy kissé lerobbant, felújításra váró házért is. Így egy cseppet sem könnyű a választás Magyarországon. Abban az esetben viszont, ha szeretnénk külföldre költözni, akkor máris mosolyra állhat a szánk, ugyanis néhány európai országban akár 350 forintért, igen, jól látod, nem elírásról van szó, szóval 350 forintért már vehetsz magadnak házat, néhány kikötéssel. Ahogy a bankoknál, ebben az esetben is vannak feltételek, de legalább nem teljesíthetetlenek. Cikkünkben kilenc káprázatos helyet mutatunk, ahol akár ingyen, akár már egyetlen euróért saját házunk lehetne.

Franciaország – Roubaix

Ez a kisváros a belga határon fekszik és mindössze egy euróért kínálják a házakat. A cél, hogy újra benépesítsék a területet. Az egy eurós, vagyis 350 forintos árnak pusztán egy feltétele van, mégpedig az, hogy a házat saját költségen kell felújítani és öt évig nem lehet eladásra kínálni.

Anglia – Cobridge

Az angliai Cobridge városában több tucat ház áll a vevők rendelkezésére, szintén egy euróért. Hasonlóan a francia településhez, itt is a benépesítés és a város fiatalítása a cél. Az egy eurós vételár viszont csakis abban az esetben érvényes, ha a vevő szerződésben garantálja, hogy legalább 30 ezer fontot, azaz körülbelül tizenkét millió forintot költ az ingatlan felújítására. Továbbá öt éven keresztül nem adható el.

Anglia – Liverpool

Liverpool Anfield elnevezésű kerületében él az ajánlat a romos vagy elhagyatott házak benépesítésére. Ezeket az ingatlanokat azonban nem a vevőnek kell felújítania, a város hatósága ugyanis elvégzi azt, még a megvásárlás előtt. A lehetőséggel csak liverpooli lakosok vagy a városban dolgozók élhetnek.

Olaszország Ligure

Carrega Ligure-nek mindössze 98 lakosa van, így a projekt célja itt is ugyanaz, mint az előbbiekben. A kis falu Olaszország legkihaltabb települése még annak ellenére is, hogy 950 méteres tengerszint feletti magasságban található, így a kilátás egyenesen elképesztő. A kikötés pedig az, hogy a felújításhoz csak környezetbarát anyagok használhatók fel, illetve az eredeti stílust meg kell őrizni, vagyis a ház megjelenésén nem lehet változtatni.

Japán – Hokkaido-sziget

A japán Hokkaido-szigeten is szembe kellett nézni a népvándorlással, éppen ezért úgy igyekeznek ott tartani az embereket vagy éppen benépesíteni a szigetet, hogy ingyen telkeket osztanak. Annak, hogy itt háztulajdonos lehessen valaki az a feltétele, hogy három évet belül házat kell építeni a telekre és hivatalosan oda is kell költözni.

Olaszország – Lecce nei Marsi

Az olaszországi Abruzzo régióban található Lecce nei Marsi kisváros, ahol mindössze egy euróért kínálják megvételre a házakat. Még olasz állampolgárságra sincs szükség ahhoz, hogy valaki éljen az ajánlattal, ugyanis az ingatlanok magán kézben vannak, vagyis tulajdonosaik akarják eladni őket. Feltétel az adás-vétellel kapcsolatos költségek és a közjegyzői illeték megfizetése, illetve egy felújítási projekt benyújtása a vásárlástól számított egy éven belül. Az annak elfogadását követő két hónapon belül meg is kell kezdeni a renoválást.

Ausztria – Rappottenstein

Rappottenstein falu Észak-Ausztriában fekszik és a népesség csökkenése jelenti a legnagyobb problémát. 2009-ben kezdtek ingyen földeket osztani azoknak az embereknek, akik vállalni tudják, hogy tíz éven belül családot alapítanak ott. A vevőnek három éven belül fel kell húznia egy házat, ugyanis, ha ez nem történik meg, akkor bírsággal sújtható, amelynek összege tizenkétezer euró.

Olaszország – Gangi

Gangi városa a szicíliai régióban található. A történelmi óvárosban rohamosan csökkent a lakosság száma, így most egy ház ára annyi, amennyibe egy csésze kávé kerül. Azokat az ingatlanokat, amelyek nem igényelnek nagyobb felújítást, harmincötezer forintért árulják, azokat az épületek pedig, amik lebontásra várnak, ingyen adják. A helyreállítás költségeit a vevő állja és az is meg van határozva, hogy melyik épületre legalább mekkora összeget kell költeni. Az új tulajdonos továbbá azt is vállalja, hogy a felújítást öt éven belül el is végzi.

Franciaország – Champ-du-Boult

A francia településen az új lakosok figyelmét szeretnék felkelteni azzal, hogy négyzetméterenként egy euróért árulják a telkeket. A fiatalok a munka miatt folyamatosan hagyják el Champ-du-Boult területét, így a lakosok száma már csak háromszáz körül van. Az itt megvásárolt ingatlanokra nincs más kikötés, csak maga a kötelezettség.

Te fontolóra vennéd az ajánlatokat?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...