KeződoldalEmberek9 titok, amit nem tudtál a cégek logóiról

9 titok, amit nem tudtál a cégek logóiról

-

Egy cég logójának megtervezése mögött sokkal több munka van, mint gondolnánk. Ez egy szakértői teammunka, ahol minden részletre nagy hangsúlyt fektetnek, hogy jól mutassa a cég által képviselt értékeket, arculatát. A logók persze az évek folyamán változhatnak, kicsit modernizálnak rajta, de alapvetően próbálják őket úgy elkészíteni, hogy azért hű maradjon a régihez. Nézzük csak, melyek ezek a logók, amik több mondanivalót is hordoznak magukban.

  1. Az Uncle Ben’s termékeit itthon nem kell bemutatni, valljuk be, eddig biztosan nem figyeltük még meg, hogy ki mosolyog a matricán. Eredetileg egy idős főpincér Frank Brown néz ránk az üvegről.

2. A Tesla Motors-t 2003-ban alapították, a cég nevét egyébként Nicola Tesla szerb feltalálóról kapta, így tisztelegve munkássága előtt. Sok teória van arra, hogy tulajdonképpen mit ábrázol a logó, van aki szerint a női nemi szervet, mások szerint egy macska orrát. Erre Elon Musk is reagált Twitterén, de ő a macskás verziót erősítette meg.

3. Cukorka a logóban. A Hershey’s Kisses egy amerikai cukorka, itthon nem nagyon lehet kapni, és a logójában elrejtettek egy csepp alakú cukorkát.

4. A Quiksilver logóját egy japán művész, Katsushika Hokusai képe ihlette.

5. A tragikus sorsú Gianni Versace 1978-ban alapította divatházát, logójának pedig Medúzát választotta. Egyszer azt nyilatkozta, azért esett a választása rá, mert ha valaki beleszeretett Medúzába, akkor onnét nem volt visszaút. Remélte, hogy az emberek is hasonlóan járnak el a ruháival kapcsolatban.

6. Walt Disney Pictures összes meséje vagy filmje előtt mindig találkozunk ezzel a híres képpel-logóval. Azonban azt kevesen tudják, hogy nem egy csillag öleli körül a kastélyt, hanem egy tündér.

7. A francia Cream Cheese Laughing Cow sajtja egy nevető kis tehenet ábrázol, fülében lévő fülbevalókon pedig csakugyan önmaga jelenik meg, ennek egyik oka, hogy sokkal emlékezetesebb lesz a logó.

8. Azt gondolom a NASA logója elég egyértelmű mindenki számára, hogy mivel foglalkoznak. A logó tökéletesen testesíti meg repülés és az űrkutatás fúzióját.

9. A LUKOIL logója elég sűrűn jön velünk szembe. Valójában azonban a szó mögött nincs nagy fantázia, három várom kezdőbetűjéből rakták ki az alábbi szót: Langepas, Urai és Kogalym.

Ha tudtok még ilyen titkokat más logókról, osszátok meg velünk!

Ezt is olvasd el