KeződoldalEmberekA 15 éves fiú a síneken vesztette életét. Az anyja ezután olyan...

A 15 éves fiú a síneken vesztette életét. Az anyja ezután olyan levelet kapott a biztosítótól, amire nincsenek szavak

-

Abban szerintem mindenki egyetért, hogy egy szülő számára a saját gyermeke halála a legnagyobb tragédia, ami az életben érheti. A kétségbeesett szülőnek nagyon gyakran nincs kihez fordulnia segítségért a veszteség után gyász enyhítésében.

A pénz nem fogja tudni kompenzálni egy hozzánk közel álló személy halálát, azonban kétségtelenül elősegíti a további életet egy örökre megváltozott valóságban. Gondoljunk csak arra, hogy valakinek még a temetésre sincs elég pénze.

Sajnos a modern, empátia és megértés nélküli világban, a szakadék szélére kerülő emberek további csapásoknak vannak kitéve.

1,7 millió forintos számlát kapott egy 15 éves orosz fiú édesanyja egy állami tulajdonú biztosítótársaságtól. A gyereke vasúti balesetben meghalt. 2019-ben egy őrizetlen vasúti átjáróban a vonat elütötte a fiút. A Rosgosstrach nevű cég szerint az anyának kell kifizetnie a baleset miatt bekövetkezett kárt a vonatban, illetve a fennakadások okozta anyagi károkat.

A fiú azonnal meghalt. Az eset a Moszkva melletti Powarowo állomáson történt. A gyerek valószínűleg nem látta a Tverből Moszkvába közlekedő személyvonatot. Az nincs tisztázva, hogy a fiú önmagával akart végezni, vagy egy szerencsétlen baleset áldozata lett.

Idén szeptemberben az elhunyt 15 éves fiú édesanyja előzetes bejelentést kapott a biztosítótól. A dokumentum szerint a vonat súlyosan megsérült a fia testével való ütközés következtében. A javítási költségek 1,7 millió forintnyi rubel fölé rúgnak.

Az anya köteles volt 10 napon belül a teljes összeget megfizetni, különben az ügy bíróság elé kerül, majd további 25%-kal emelkedhet. A biztosító azzal indokolta a követelését, hogy a 15 éves gyermek megszegte a vasúti síneken való áthaladás szabályait. A fiú édesanyja, tartva a további díjaktól, kifizette a kért összeget, de úgy döntött, hogy nem hagyja ennyiben. Ügyvédje már készíti a pert a biztosító ellen.

A világjárvány kezdetével drámaian megnőtt a társadalmat érintő mentális zavarok száma. Olyan pszichés tünetek jelentek meg az embereknél, melyekről korábban nem tudtak. Az öngyilkosságok száma az egekbe nőtt.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el