KeződoldalEmberekA 2 éves éhező gyermek fotója bejárta a világhálót - A kisfiú...

A 2 éves éhező gyermek fotója bejárta a világhálót – A kisfiú ma már 6 éves és rá sem lehet ismerni

-

A kisfiút önkéntesek mentették meg. Azóta négy év telt el és a gyermek drasztikus változáson ment át. Ma már egy egészséges, boldog kisfiú mosolyog vissza ránk a fotókról. Most már nehéz elhinni, hogy ez a gyermek egykor még hányattatott körülmények között élt és az élete sem sokon múlt.

2016-ban ismerte meg a világ Hope történetét. A kétéves kisfiú éhezett és a róla feltöltött képen éppen vizet ivott, amit egy önkéntes adott neki. Hope bordái kilátszottak, olyan vékony volt és valószínűleg, ha az önkéntesek nem érkeznek meg, akkor már nem sokáig élhetett volna. Anja Rinngren Lovén egy dán önkéntes, aki megváltoztatta a kisfiú életét. Hope neve reményt jelent, ami 2016. január 30-án csillant fel a kisfiú életében, ugyanis akkor mentették meg őt.

Szinte hihetetlen, hogy jövő hónapban már öt éve lesz annak, hogy a kisfiú megmenekült az éhezéstől és a szenvedéstől. “Emlékszem, amikor megmentettem Hope-ot. Úgy, mintha csak tegnap lett volna. Sokan követik a munkánkat amióta megmentettük őt és figyelik elképesztő átalakulását. Hope egy igazi túlélő és egy nap majd elindul bejárni a világot, hogy mindenkinek elmesélje történetét” – mondta Anja.

Anja újabb és újabb fényképeket készít a kisfiúról, hogy megmutassa, mennyit változott az évek alatt. Hope felszedett jó néhány kilót, most már egészséges és boldog. Erre korábban esélye sem lett volna. Alultáplált volt és különböző betegségektől szenvedett, a szülei elhagyták, ő mégsem adta fel. Hope nyolc hónapig élt egyedül az utcán.

A kisfiú iskolába jár, amit imád, gyámjai szerint pedig nagyon okos és kreatív gyermek. Rendkívül tehetséges, fest és több képét is eladták már. Nevelőszülei csak Kis Picassónak nevezik őt.

Hope nem találkozott igazi szüleivel, azóta sem lehet tudni róluk semmit. A szervezet nem tudta felkutatni őket. Anja úgy gondolja, hogy a kisfiú nem fog neheztelni igazi szüleire, mert túlságosan nemes lélek, megbocsájtó és nincsenek előéletei.

A társadalom hibája, hogy a gyerekeket arra tanítják, hogy mit kell gondolniuk és hogyan gondolják azt. Nem tanítjuk arra Hope-ot, hogy gyűlölje a szüleit azért, mert elhagyták és egyedül hagyták az utcán, meghalni.

Hope az elmúlt négy évben annyira megváltozott, hogy rá sem lehet ismerni arra az elveszett, éhező kisfiúra, akinek Anja és csapata megmentette az életét.

Ezt is olvasd el