A 20 éves férfi székrekedésre gyanakodott, de kiderült, hogy ettől sokkal komolyabb baja van

Nem igazán lehet jobban kihangsúlyozni, hogy az életünkben az egyik legeslegfontosabb az egészség. Addig, ameddig nem történik valami komolyabb baj, addig az emberek nemigen veszik komolyan a betegségeket, problémákat. Az orvosok és egészségügyben dolgozók mindig felhívják a figyelmet a rendszeres szűrővizsgálatokra, hiszen ezáltal sokkal hamarabb ki lehet deríteni van-e valami komolyabb baj, amit még csírájában lehet folytani.

Cikkünk főszereplője a 20 éves Kyle Hilton székrekedésszerű tünetekkel ment el a háziorvosához, aki arra gyanakodott, hogy valamilyen veseproblémája lehet a fiatalembernek. Ám, amikor a fájdalom egy hét múlva sem csillapodott, elment a a Royal Derby Kórházba. Ott csak azt mondták, hogy székrekedése van és adtak neki egy kis hashajtót.

Miután még egy hetet várt visszament a kórházba, és ekkor már vérvizsgálatot is csináltak vele, mert az orvosok arra kezdtek gyanakodni, hogy rákja van. Kér hét múlva azt mondták neki, hogy Burkitt-limfómája van. Ezért elkezdték felkészíteni őt a kemoterápiás kezelésre.

“Azt mondták, hogy mindenki meggyógyul ebből és utána normális életet lehet élni. Mikor megkérdeztem az orvostól, hogy biztos-e, ő azt válaszolta, hogy igen.”

Kyle majdnem két hónap múlva ugyanazt érezte, minta akkor, mikor először felkereste az orvosát. Az orvosa nagyon furcsállta, ezért újabb vizsgálatokat végeztetett el.

A fiú azt mondta, hogy bármilyen eredményt is kapjanak, szeretné, ha azt a szülei jelenléte előtt közölnék. Ennek ellenére, amint megtudták, hogy mi van vele, csak vele közölték. A fiatal férfi csalódott volt, hogy ennyire semmibe vették a kérését.

Kyle orvosai csak 80%-ban voltak biztosak abban, hogy egy ritka rákfajtával van dolguk. Ennek ellenére el kellett kezdeniük a kemoterápiás kezelést. A fiúnak már áttéte volt, és a gyomrától egészen a nyakáig terjedtek.

Orvosai azt mondták, ha elkapják vagy el tudták volna kapni időben, akkor valószínű ki tudják/tudták volna gyógyítani belőle. Kyle nagyon csalódott volt, mert ha akkor komolyan vették volna, mikor először felkereste az orvost, akkor valószínű most nem lenne halálos beteg.

A fiú már hét kemoterápiás kezelésen túlesett és még három van vissza, plusz még egy két évig tartó szintentartó kezelés.A kezelések miatt nagyon lefogyott, legyengült és ki is hullott a haja. Már az is nagy fáradtságot és nehézséget okozott neki, hogy dolgokat megfogjon.

Dr. Magnus Harrison, az UHDB ügyvezető igazgatója elmondta: “A Rhabdomyosarcoma és a Burkitt limfóma elég ritka betegség, melyekre az jellemző, hogy nagyon hasonló tüneteket produkálnak.”