KeződoldalÉrdekességekA 20 éves férfi székrekedésre gyanakodott, de kiderült, hogy ettől sokkal komolyabb...

A 20 éves férfi székrekedésre gyanakodott, de kiderült, hogy ettől sokkal komolyabb baja van

-

Nem igazán lehet jobban kihangsúlyozni, hogy az életünkben az egyik legeslegfontosabb az egészség. Addig, ameddig nem történik valami komolyabb baj, addig az emberek nemigen veszik komolyan a betegségeket, problémákat. Az orvosok és egészségügyben dolgozók mindig felhívják a figyelmet a rendszeres szűrővizsgálatokra, hiszen ezáltal sokkal hamarabb ki lehet deríteni van-e valami komolyabb baj, amit még csírájában lehet folytani.

Cikkünk főszereplője a 20 éves Kyle Hilton székrekedésszerű tünetekkel ment el a háziorvosához, aki arra gyanakodott, hogy valamilyen veseproblémája lehet a fiatalembernek. Ám, amikor a fájdalom egy hét múlva sem csillapodott, elment a a Royal Derby Kórházba. Ott csak azt mondták, hogy székrekedése van és adtak neki egy kis hashajtót.

Miután még egy hetet várt visszament a kórházba, és ekkor már vérvizsgálatot is csináltak vele, mert az orvosok arra kezdtek gyanakodni, hogy rákja van. Kér hét múlva azt mondták neki, hogy Burkitt-limfómája van. Ezért elkezdték felkészíteni őt a kemoterápiás kezelésre.

“Azt mondták, hogy mindenki meggyógyul ebből és utána normális életet lehet élni. Mikor megkérdeztem az orvostól, hogy biztos-e, ő azt válaszolta, hogy igen.”

Kyle majdnem két hónap múlva ugyanazt érezte, minta akkor, mikor először felkereste az orvosát. Az orvosa nagyon furcsállta, ezért újabb vizsgálatokat végeztetett el.

A fiú azt mondta, hogy bármilyen eredményt is kapjanak, szeretné, ha azt a szülei jelenléte előtt közölnék. Ennek ellenére, amint megtudták, hogy mi van vele, csak vele közölték. A fiatal férfi csalódott volt, hogy ennyire semmibe vették a kérését.

Kyle orvosai csak 80%-ban voltak biztosak abban, hogy egy ritka rákfajtával van dolguk. Ennek ellenére el kellett kezdeniük a kemoterápiás kezelést. A fiúnak már áttéte volt, és a gyomrától egészen a nyakáig terjedtek.

Orvosai azt mondták, ha elkapják vagy el tudták volna kapni időben, akkor valószínű ki tudják/tudták volna gyógyítani belőle. Kyle nagyon csalódott volt, mert ha akkor komolyan vették volna, mikor először felkereste az orvost, akkor valószínű most nem lenne halálos beteg.

A fiú már hét kemoterápiás kezelésen túlesett és még három van vissza, plusz még egy két évig tartó szintentartó kezelés.A kezelések miatt nagyon lefogyott, legyengült és ki is hullott a haja. Már az is nagy fáradtságot és nehézséget okozott neki, hogy dolgokat megfogjon.

Dr. Magnus Harrison, az UHDB ügyvezető igazgatója elmondta: “A Rhabdomyosarcoma és a Burkitt limfóma elég ritka betegség, melyekre az jellemző, hogy nagyon hasonló tüneteket produkálnak.”

Ezt is olvasd el