A 32 éves influenszer szelfizés közben zuhant le a szikláról – Az orvosok már nem tudták megmenteni az életét

Az utóbbi években egyre több olyan fotó és felvétel látott napvilágot, amin az emberek veszélyes körülmények közt pózoltak. Persze tudjuk, hogy vannak, akik imádják mikor az adrenalin szétfeszíti a testüket, és szándékosan keresik azokat a tevékenységeket, hobbikat, helyzeteket mely során újra és újra átélhetik ezt. Pontosan ebből kifolyólag ugranak le magas sziklákról a tengerbe, mennek el ejtőernyőzni vagy budzsi jumpingolni.

Ez azonban csak néhány tevékenység a sok közül. Sajnos azonban előfordul, hogy a legóvatosabb, legkörültekintőbb és tapasztaltabb embereket is éri baleset, ami olykor visszafordíthatatlan következményeket okoz. Ez történt a 32 éves Sofia Cheunggal is, aki egy vízesés szélén próbált meg fotózkodni, de megcsúszott és lezuhant.

Sofia aktív közösségi média-felhasználó volt, aki korábban nagyon sok képet osztott meg magáról szikla szélén, hegycsúcson, és egyéb extrém helyen. A fiatal influenszer a hétvégén vesztette életét, Hongkong festői vízesésénél.

Három barátjával karöltve indult útnak délelőtt 11 órakor a Ha Pak Lai nevű természeti területre, majd nagyjából 17 óra körül vesztette életét a Tsing Dai-patak vízesésénél. A síkos sziklákon megcsúszott a lába és 5 méter zuhant a mélybe.

Barátai azonnal értesítették a mentőket, akik nyomban a helyszínre siettek. Miután megtalálták a Chai Wan-i Pamela Youde Nethersole keleti kórházba szállították, de sajnos már nem tudtak rajta segíteni és halottnak nyilvánították.

A Ha Pak Lai területén lévő úgynevezett “Pineapple Mountain” óriási népszerűségnek örvend a túrázók körében, főleg naplementekor. Sofia Instagramja tele volt olyan képekkel, melyek különböző túrahelyszíneken készültek. Hol hegyet mászott, hol a tengerparti sziklákat hódította meg. Imádott mindent, ami a természethez kapcsolódott. A túrázás mellett rendszeresen kajakozott, szörfözött és természetesen fotózott.

Több képén is látható, hogy nem vetette meg a veszélyes helyeket. Az egyik fotón egy olyan szila tetején egyensúlyozik, ami a hegyekben van. Azon az elven volt, hogy minden pillanatot és lehetőséget meg kel élni. Utolsó képe július 9-én került fel, ahol a követői komment formájában rótták le tiszteletüket.

Utoljára közzétett képe

Őszinte részvétünk az egész családnak! Legyen neki könnyű a föld!