KeződoldalTechA bécsi terrortámadás után aktiválták a Facebook legszomorúbb biztonsági funkcióját

A bécsi terrortámadás után aktiválták a Facebook legszomorúbb biztonsági funkcióját

-

A nizzai merénylet után hétfő este Bécs belvárosában egy férfi kezdett ámokfutásba. A merénylő lövöldözni kezdett és válogatás nélkül célzott a zsinagóga közvetlen közelében sétáló járókelőkre. A rendőrök végül semlegesítették a támadót, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Összesen tizenhét ember sérült meg, négyen meghaltak, hét személy pedig életveszélyes állapotban van.

Az ausztriai terrortámadást követően a Facebook aktiválta a személyes biztonságot ellenőrző funkcióját, amit eredetileg természeti katasztrófák esetére hozott létre. Az utóbbi években azonban a terrorcselekmények miatt kapcsolták be leginkább. Most a bécsi lövöldözés miatt aktiválták ezt a funkciót, ami folyamatosan friss információkkal lát el.

Az oldalon, amelyen a személyes biztonságot tudjuk ellenőrizni, két dolgot tehetünk. Abban az esetben, ha Bécs környékén tartózkodsz, akkor jelezheted ismerőseidnek, hogy jól vagy, nem esett bántódásod. Mindössze egyetlen gombot kell megnyomnod, hogy megnyugtathasd szeretteidet.

Ugyanakkor mindez fordítva is működik, ugyanis a barátok, rokonok, ismerősök is rád kereshetnek, hogy ellenőrizzék, valóban biztonságban vagy-e. A Facebook egyébként automatikusan, profil alapján kilistázza az érintett területeken tartózkodó ismerősöket.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...