KeződoldalEmberekA család albínó gyermekei 12 év különbséggel születtek - Fotóik futótűzként terjednek...

A család albínó gyermekei 12 év különbséggel születtek – Fotóik futótűzként terjednek a világhálón

-

Az utcán sétálva nem gyakori dolog, hogy albínó emberekkel találkozzunk, hiszen nagyon ritkán születnek ilyen gyerekek. Ezért is különleges egy kazahsztáni testvérpár, akik mára már elbűvölték a világot. Egy családban születtek, tizenkét év eltéréssel, egy közös tulajdonsággal, hogy mindketten albínó gyerekek. Meglepő dolog, hogy egy családon belül ez kétszer is megtörténik.

Az albinizmus tulajdonképpen a színanyag képződésének veleszületett zavara, ami pigmenthiányban nyilvánul meg. Az úgynevezett melanin nevű festékanyag hiányzik, ez pedig megmutatkozhat a bőrön, a szőrzetben. Tejfehér haj, bőr és a szem színe is más. Ez az örökletes rendellenesség viszonylag gyakran jár a szem elváltozásaival, a látásélesség csökkenésével és fényérzékenységgel. A teljes albinizmus világos bőrt, fehér hajat és szürke vagy kék szemet okoz.

Asel és Kamila Kalaganova mindketten albínók és még testvérek is. A kazahsztáni gyerekek között tizenkét év korkülönbség van, ami azért érdekes, mert egy családban ritkán fordul elő több gyermeknél is az albinizmus. A két testvér fotói rendkívül különlegesek, ahogy ők maguk is. Az egész világot elbűvölték, az internetet pedig felrobbantották megható képeikkel, amiket nektek is látnotok kell.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Ezt is olvasd el