KeződoldalÁllatokA férfi kutyája nagyon félős volt, ezért épített neki egy bámulatos miniházat

A férfi kutyája nagyon félős volt, ezért épített neki egy bámulatos miniházat

-

Az örökbe fogadott kutyusok nagy része valamilyen hatalmas traumát élt át, éppen ezért bármilyen kedves állatról van szó, az új gazdinak nem feltétlenül van könnyű dolga. Egy ilyen lelkileg vagy akár fizikailag is sérült élőlény nagyon nehezen tud újra bízni az emberekben, így rengeteg figyelemre, törődésre, gondoskodásra és szeretetre van szüksége. Egy Birminghamben élő férfinak, Sean Farrellnek is szembe kellett néznie ezzel a problémával, amikor örökbe fogadta Bustert, a staffordshire terriert kutyust.

Ez a csodálatos ember azonban nem adta fel a harcot. Felhasználva kreativitását és kézügyességet létrehozott egy házikót, amiben újdonsült barátja végre biztonságban érezheti magát.

Buster kilenc éves volt, amikor Sean magához vette őt, de új otthonában annyira bátortalan volt, hogy még enni sem mert. Seanban fel sem merült a gondolat, hogy visszavigye a kutyát a menhelyre, ahonnan elhozta. Ehelyett teljesen mást tett. A négylábú kedvenc hányattatott sorsa és a hosszú menhelyi évek után félt az emberektől és nem kereste befogadója társaságát sem. Sean ugyan próbált közeledni, de Buster kételkedett új gazdájában.

Teljesen egyértelmű volt, hogy Busternek bizalmi gondjai vannak az emberekkel szemben, különös tekintettel az egyedülálló férfiakra, ugyanis előző gazdája is szingli volt. Az ismerkedés nagyon nehezen ment, mert amikor Sean a földszinten volt, akkor a kutya az emeletre szaladt és fordítva. A kutya inkább magányosan töltötte napjait, minthogy keresse új gazdája társaságát. A férfi ekkor határozott úgy, hogy más módszerhez folyamodik. Sean saját kuckó építésébe kezdett, persze nem magának, hanem négylábú kedvencének, ahol Buster végre biztonságban érezheti magát.

A férfi az interneten kezdett kutatómunkába, hogy segíthessen kedvencén. Onnan származott az ötlet, hogy egy miniházat építsen neki a nappaliban. Minden asztalos képzettség nélkül sikerült megépítenie Buster lakrészét.

Az embermentes “lakás” kényelmet és biztonságot nyújtott a kutyának és mindössze két hétre volt szükség az elkészítéséhez.

Természetesen kulcsfontosságú volt, hogy kis haverja biztonságban érezze magát, de Sean a díszítésről sem feledkezett meg. Az elkészült kis otthon valóban hasonlít egy normál házra, csak éppen mini méretben. Buster kapott egy nagy ágyat, növényeket, hangulatvilágítást és ventilátort is, a falra pedig felkerült a férfi előző kutyájának, Zooknak a fotója is. Továbbá a kis kuckó hangszigetelt is volt, így Busternek a tűzijátéktól sem kellett tartania, mert így nem hallhatta az újévi ünneplést sem.

Egy házban, még egy kutyáéban is elengedhetetlen a televízió, amin az eb kedvenc természetfilmjeit nézhette. Sean legnagyobb boldogságára elérte célját, így Buster és az ő kapcsolata hatalmas fordulatot vett.

A kedves kutyus a ház hatására bízni kezdett új gazdájában és talán arra is rájött, hogy Sean nem fog neki fájdalmat okozni és nem hagyja cserben soha. Egyik napról a másikra közeledni kezdett a férfi felé.

Buster birtokba vette gazdája által kialakított otthonát, ahol végre valóban biztonságban érezheti magát és senki nem zavarja meg őt nyugalmában.

Könnyfakasztó történet, ugye? Bárcsak több ilyet lehetne hallani, mint Sean és Buster története.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...