KeződoldalEmberekA fitnesz edző saját magán mutatta meg hogyan változott a női test...

A fitnesz edző saját magán mutatta meg hogyan változott a női test ideálja az évszázadok során

-

Cassey Ho egy fiatal nő, aki fitnesz edzőként keresi kenyerét. Ho az Egyesült Államokban él és edzői karrierje mellett bloggerként is tevékenykedik. Bár életének szerves része a mozgás és az egészséges táplálkozás, nem törekszik a tökéletes test, alak elérésére. Arra a kérdésre, hogy miért, azt válaszolta, hogy véleménye szerint nem létezik olyan, hogy tökéletes test, mivel minden csak az “éppen aktuális divat alakulásának kérdése”. Cassey nemcsak a levegőbe beszélt, hanem képekkel alá is támasztotta állítását.

Ehhez a Photoshopot hívta segítségül, na és persze saját magát alakította át vele. A női test ideáljai korszakonként változtak és ez nincs másként napjainkban sem. A fiatal lány a saját magáról készült fotót szerkesztette újra, az egyes korok ideáljai szerint. A különbség szemmel látható és a fotók bizonyságot adnak arról, amit Cassey állított, miszerint olyan, mint ideális női test bizony nem létezik.

1400-tól az 1700-as évekig – Abban az időben a telt idomok játszottak főszerepet.

1920-as évek – A tökéletes női testnek köze sem volt a nőiességhez. Leginkább egy fiú testére hasonlító ideált részesítettek előnyben.

1950-es évek – A homokóra alak hódított.

’90-es évek – Az akkori női ideál az anorexia határait súrolta. A nők annyira vékonyak voltak, hogy ettől inkább látszottak betegnek, mint nőiesnek.

2000-es évek – A férfiak akkoriban odavoltak a nagy keblekért és a hosszú lábakért.

Napjainkban a vékony derék és nagy fenék éli virágkorát, most ez jelenti a tökéletes női testet.

Így fest Cassey Ho teste a valóságban, amit Photosoppolva láthattunk a fenti képeken.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...