A fitnesz edző saját magán mutatta meg hogyan változott a női test ideálja az évszázadok során

Cassey Ho egy fiatal nő, aki fitnesz edzőként keresi kenyerét. Ho az Egyesült Államokban él és edzői karrierje mellett bloggerként is tevékenykedik. Bár életének szerves része a mozgás és az egészséges táplálkozás, nem törekszik a tökéletes test, alak elérésére. Arra a kérdésre, hogy miért, azt válaszolta, hogy véleménye szerint nem létezik olyan, hogy tökéletes test, mivel minden csak az “éppen aktuális divat alakulásának kérdése”. Cassey nemcsak a levegőbe beszélt, hanem képekkel alá is támasztotta állítását.

Ehhez a Photoshopot hívta segítségül, na és persze saját magát alakította át vele. A női test ideáljai korszakonként változtak és ez nincs másként napjainkban sem. A fiatal lány a saját magáról készült fotót szerkesztette újra, az egyes korok ideáljai szerint. A különbség szemmel látható és a fotók bizonyságot adnak arról, amit Cassey állított, miszerint olyan, mint ideális női test bizony nem létezik.

1400-tól az 1700-as évekig – Abban az időben a telt idomok játszottak főszerepet.

1920-as évek – A tökéletes női testnek köze sem volt a nőiességhez. Leginkább egy fiú testére hasonlító ideált részesítettek előnyben.

1950-es évek – A homokóra alak hódított.

’90-es évek – Az akkori női ideál az anorexia határait súrolta. A nők annyira vékonyak voltak, hogy ettől inkább látszottak betegnek, mint nőiesnek.

2000-es évek – A férfiak akkoriban odavoltak a nagy keblekért és a hosszú lábakért.

Napjainkban a vékony derék és nagy fenék éli virágkorát, most ez jelenti a tökéletes női testet.

Így fest Cassey Ho teste a valóságban, amit Photosoppolva láthattunk a fenti képeken.

Add Comment