KeződoldalÉrdekességekA fül képes jelezni milyen egészségi állapotban vagy, csak erre a 8...

A fül képes jelezni milyen egészségi állapotban vagy, csak erre a 8 tényezőre kell figyelned!

-

Normális higiéniai eljárás a fülünk néhány naponta történő tisztítása. Mindazonáltal nem mindannyian tudjuk, hogy a fülzsír védő funkcióval rendelkezik, és jelezheti egészségünk állapotát. A fülpiszkáló segítségével ellenőrizheti a fülzsír színét. Mi összegyűjtöttük az összes tényt, ami elmagyarázza, hogy mit jelentenek a különböző árnyalatok.

Szürke színű fülzsír.

Ha a fülzsír szürke színű, és nincs semmilyen betegségre utaló tünet nincs miért aggódni. Valószínűleg csak felgyülemlett a por. Az ilyen színű fülzsír normális a városi lakosoknál, mert a levegő a városokban meglehetősen szennyezett.

Fülzsír vérnyomokkal.

Ha a fül tisztításakor vérnyomokat észlelsz, azt jelezheti, hogy a dobhártyád perforált. Ebben az esetben a füleket fertőzések érhetik, amelyek ízületi gyulladáshoz és ennek következtében a hallás romlásához vezethetnek. Ezért érdemes elmenni orvoshoz.

Barna színű fülzsír.

Ha a fültisztítás túl nagy darabokkal és sötétebb színekkel jár, azt jelezheti, hogy a tested nagyon stresszes időszakon ment át. Ezért próbálj meg néhány napot nyugodt és békés környezetben eltölteni.

A fekete színű fülzsír.

Ha csak egyszer fordul elő, nincs miért aggódni. Ha azonban a füled viszketni kezd, és a viszketés erősebb lesz, akkor mindenképpen menj el orvoshoz, mert a fülzsír fekete színe gombás fertőzést jelenthet.

Fehér színű fülzsír.

A fülzsír fehér színe azt jelenti, hogy hiányzik valamilyen vitamin és ásványi anyag a szervezetből, különösen vas és réz. Ezért ajánlott babot és a zabpelyhet felvenni a diétádba.

Nemkívánatos illatú fülzsír.

Ha erősen kellemetlen szag csapja meg az orrod a fülzsírtól, akkor az középfülben való  fertőzést jelenthet. A szagtól eltekintve hallhatsz zajt is. Ha ilyen tüneteid vannak, érdemes meglátogatni a fül orr gégészetet.

Folyékony fülzsír.

Ha a fülzsír állaga megváltozott a közelmúltban, akkor az jelezhet egy kezdetleges gyulladást. Ha igen, érdemes egy szakemberrel konzultálni.

Száraz fülzsír.

A fülzsír szárazságának legegyszerűbb magyarázata a testen belüli sovány zsírok hiánya. Ettől eltekintve, az oka lehet bőrgyulladás és egyéb bőrbetegség, amely szárazzá teheti a bőrt.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...