A gyermekek megóvása miatt egyre népszerűbb a „nagybácsi” szolgáltatás Dél-Koreában!

A “nagybácsi szolgáltatás” mostanában egyre népszerűbbé vált Dél-Koreában.

3 csomagot lehet választani: a “Nagybácsi csomag”, a “Bizonyíték csomag” és a “Nyomozó csomag”.

A “nagybácsi csomag” olyan szolgáltatás, ahol egy 30-40 éves nagy és félelmetes ember úgy tesz, mintha egy diák nagybátyja lenne. A “nagybácsi” figyelmeztet mindenkit, beleértve a diákokat is, hogy nem jó ötlet bántani az “unokaöccsét, unokahúgát”. A szolgáltatás napi 130.000 forintba kerül.

A 100.000 forintba kerülő “bizonyíték csomag” magába foglalja azt, hogy a “nagybácsi” bizonyítékot szerez, például videofelvételt készít arról, aki bántja a kis rokont. Ezt bemutatja az iskolaigazgatóknak, aki majd megoldja a problémákat.

Végül a “Nyomozó csomag” , ahol a “nagybácsi” meglátogatja a gonosz gyerek szüleinek munkahelyeit. A “nagybácsi” tiltakozik az irodaház előtt azzal a szöveggel, hogy: “Egy gonosz gyerek szülője dolgozik itt”. A szolgáltatás 500.000 forintba kerül, ami összesen 4 látogatásra terjed ki.

Kim Yoon Tae professzor, a koreai egyetem professzora kijelentette:

“Az iskolai erőszakot a rendszer javításával kell megoldani.”

Az oktatási, tudományos és technológiai minisztérium felmérése szerint a koreai általános és középiskolák 10% -a különféle bántalmazásokat szenvednek el társaiktól.

Ezekre 2011 után derült fény, amikor Kwon Sang-u színész, 13 éves gyermeke nagyon megijedt, mikor középiskolai diáktársai durva üzeneteket hagytak neki, ahol leírták mit fognak vele tenni az iskolai évek alatt.

A kormány bejelentett egy sor új intézkedést a zaklatások ellen, ahol az iskolai erőszakban részt vevő tanulókat felfüggesztik.

Add Comment