A hónapban már másodjára pusztult el egy delfin a műanyag hulladéktól. Íme a képek.

Sajnálatos módon egy hónapon belül ez volt a második olyan eset, hogy egy tengeri élőlény egy műanyag szeméttől veszítette életét. Amerikában, Florida partjainál újabb elhunyt delfinre bukkantak az emberek, aki egy műanyag szemét elfogyasztása után nem sokkal elhunyt.

A CNN arról számolt be, hogy a közel két méteres emlősre a Fort Meyes nevű strandon találtak rá. Miután elvitték őt az állatorvoshoz, hogy kiderítsék vajon mi okozta a halálát, kiderült, hogy a nyelőcsövében, valamint az előgyomrában akadt egy műanyagból készült zuhanycső, melynek hossza nagyjából 60 centiméter volt.

A felháborodott emberek fényképet készítettek az elpusztult állatról azért, hogy felhívják a világon élők figyelmét a hulladékszennyezés veszélyire, ami mind az emberiségre és mind az állatvilágra negatívan hat. A fotót feltöltötték a Facebook nevű közösségi oldalra is.

A kép futótűzként terjedt az interneten, ahol nagyon sokan nem tetszésüket nyilvánították ki, sőt felháborodtak azon, hogy hova tart ez a világ és, hogy jobban oda kellene figyelni a hulladékszennyezésre. Többen úgy vélték, hogy sokat lehetne javítani a helyzeten, ha mindenki kimenne a tengerpartra és összeszedné a szemetet. Ezzel a megmozdulással el lehetne kerülni a nem kívánt haláleseteket.

A szakértők elmondták, hogy nem egy olyan állat tetemére bukkantak már, melynek gyomrában rengeteg műanyag hulladékot találtak. Sajnos az állatok nem tudják felmérni, hogy ezeket a dolgokat nem szabad megenni, de amikor többet is elfogyasztanak belőle, akkor már késő bármit is tenni. Egy másik elhunyt delfin gyomrában lufit és műanyag zacskót találtak.

Te is ellenzed a hulladékszennyezést?

Add Comment