Szinte nincs olyan ember a földön, aki ne szeretne egy egészséges és kiegyensúlyozott kapcsolatban élni, ami tele van szerelemmel és boldogsággal. Nos, igen ez mind szép és jó, viszont egy ilyen kapcsolat nem igazán hullik mindenki ölébe. Az ilyen jellegű kapcsolatokért, bizony nagyon sokat kell tenni, türelmesnek kell lenni… stb. Sokan ott rontják el az egész kapcsolatot, hogy hagyják a munkát, stresszt, féltékenységet befurakodni a lelkükbe, ami lassan kezdi el felemészteni a szívüket. Vannak bizonyos íratlan szabályok, amiket célszerű betartani annak érdekében, hogy ne aludjon ki hamar a szerelem lángja. Mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy elhozzuk nektek azokat a tevékenységeket, amiket mindenképpen meg kell tenned elalvás előtt, ha hosszútávra tervezel a pároddal.

1, Ne dolgozz éjjel.

Nem jó ötlet hazavinni a munkát az otthonodba, mert ilyenkor nem tudsz minőségi időt eltölteni a pároddal, vagy a családoddal. Annyira beletemetkezel a kötelességeidbe, hogy elfeledkezel arról, milyen érzés lazítani. Az efféle tevékenységek frusztrációhoz vezethetnek, ami elkerülhetetlen vitákat robbanthat ki.

2, Ne beszélj munkáról lefekvés előtt.

Nem célszerű arról beszélgetni lefekvés előtt, hogy mi volt a munkahelyeden, milyen emailt kell még elküldened és kivel kell felvenned a kapcsolatot másnap. Ezek nagyon rosszul hatnak a kapcsolatra. Ilyenkor már arra kellene gondolnod, arról kellene beszélned, hogy megkérdezd a kedvesed milyen napja volt, vagy, hogy épp megtervezd mit csináljatok a hétvégén.

3, Öleld át a párod elalvás előtt.

Statisztikai adatok alapján azok a párok, akik rendszeresen ölelkeznek lefekvés előtt sokkal szorosabb kapcsolatot ápolnak. Itt nincs szükség szavakra ahhoz, hogy kifejezd az érzéseidet, érzelmeidet, mert a nonverbális kommunikációd mindent elárul. Ha úgy érzed, hogy a kapcsolatod kezd ellaposodni, célszerű esténként összebújni a jó meleg ágyban.

4, Egyszerre menjetek lefeküdni.

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy azok a párok, akik egy időben mennek lefeküdni sokkal szorosabb kapcsolatot ápolnak, mint azok, akik külön-külön térnek nyugovóra. Amikor a felek egyszerre fekszenek be az ágyba, akkor egy bizonyos ideig még egymásra tudnak koncentrálni, ami közelebb hozz őket.

5, Ne telefonozz elalvás előtt.

Nincs is idegesítőbb annál, mint mikor befekszel az ágyba egy hosszú nap végén és várnád, hogy a párod megöleljen, de ő ehelyett a telefonját nyomkodja, mert még elküld gyorsan egy emailt, mert még lement egy számot, gyorsan lecsekkolja mi a helyzet a Facebookon, és a többi és a többi. Ez a viselkedés nem jó a kapcsolatnak, mert a párod úgy érezheti, hogy minden más fontosabb, mint ő. Tessék eltenni a telefont, amint bebújtok a takaró alá.

6, Küldd a gyerekeket a saját szobájukba.

Amíg a gyerekek picik még jó érzés velük aludni, hiszen nem kell folyamatosan átjárkálni a szobájukba, ha az éjszaka közepén felébrednek. Egy idő után azonban kellemetlenné válik a közös alvás, hiszen sokkal kevesebb helye van az embernek a pihentető alvásra, nem mellesleg nem is tudnak a szülők annyi időt együtt lenni, amennyit szeretnének. Az egészséges családi viszony fenntartásához szükség van arra, hogy a szülők szeressék egymást.

7, Legyetek őszinték egymással.

Minden kapcsolat alapja az őszinteség, ezért ha te is kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolatban akarsz élni, akkor mindig minden körülmények között őszintének kell lenned a kedveseddel, még akkor is, ha nem túl kellemes témáról van szó. A bizalom egy olyan dolog, amit nem osztogatnak minden sarkon, és ha egyszer megsérül, akkor lehet, hogy soha többet nem lehet helyrehozni.

Nektek mi a véleményetek erről? Egyetértetek?