Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a kutyák mennyire hűséges állatok. Ők azok, akik feltétel nélkül szeretik a gazdájukat, boldog perceket hoznak el a legszomorúbb napokon is és mentálisan meg tudják gyógyítani az embereket. De nem csak erre képesek, hanem bizony a gazdik életét meg tudják menteni, hiszen a kifinomult hallásuk és szaglásuknak hála olyan dolgokra is felhívhatják a figyelmünket, amit alapjáraton nem vennénk észre. Ennek bizonyítására ma elhoztunk egy olyan cikket, ami nem is olyan régen történt Romániában.

A történet egy nagyon hűséges kiskutyáról szól, aki egy tapodtat sem mozdult a kórház bejárata mellől, ahova szeretett gazdiját be kellett vinni.Az eset Jászváron történt, ahol egy idősebb embert a kórház sürgősségi osztályára kellett szállítani. Hűséges társa egy percre sem hagyta ott a bejárati ajtót. Mivel a betegellátó intézmény szabályai szigorúan tiltják, hogy állat lépjen az épületbe ezért türelmesen várt arra, hogy gazdija kijöjjön az ajtón.A kiskutya, akit egyébként Pappy-nak hívnak többször is próbált jelezni, hogy látni szeretné a gazdáját, például szomorúan ugatott, kaparta az ajtót, hátha beengedik. Amikor kinyílt az ajtó nem próbált meg befutni, hiszen nem kapott rá engedélyt, hogy bemenjen.A kórházban dolgozó orvosok és ápolók nagyon megsajnálták az állatot, így tettek egy kivételt és végül jeleztek neki, hogy bemehet a gazdihoz, aki egy ágyon feküdt a sürgősségi folyosón. Eleinte az eb nem akarta elhinni, hogy bemehet végül aztán befutott, hogy lássa a barátját.

Az alkalmazottak úgy nyilatkoztak az esetről, hogy ilyet eddig csak a TV-ben láttak, viszont sosem volt szerencséjük hasonlót élőben látni.

Mikor Pappy végre meglátta a gazdáját nagy volt az öröm, gyors farok csóválva jelezte, mennyire boldog, hogy a barátja életben van és jól van. A pillanat felbecsülhetetlen volt.

A történtekről videó felvétel is készült, amit lejjebb meg is lehet nézni:Mit gondoltok erről a drága kis jószágról?