KeződoldalEgészségA legdurvább fertőzést kapta el ami létezik a világon. Évekbe telt mire...

A legdurvább fertőzést kapta el ami létezik a világon. Évekbe telt mire újra megtanulta az alapvető funkciókat

-

A 26 éves Wesley Prosser életében olyan változás következett be, amire egyáltalán nem készült fel. Eleinte azt hitte, hogy megfázott ezért nem is nagyon foglalkozott vele, de egyik nap hirtelen rosszul lett és összeesett. A család azonnal kórházba vitte. Mikor felébredt elvesztette az emlékeit és bizonyos készségeit.

Az orvosok enkefalitiszt, vagyis agyvelőgyulladást állapítottak meg nála. A ritka, ám halálos betegség egy duzzanatot hozott létre az agyában, ami zavartságot, rohamokat és gyengeséget váltott ki. Ennek köszönhetően teljes mértékben elfelejtette, hogy kell járni vagy beszélni. Gyakorlatilag egy újszülött szintjére került vissza.

Ezek után éveket töltött azzal, hogy újra megtanulja azokat, amiket már egyszer gyerekként megtanult. A korábban autókereskedőként tevékenykedő Wesley mindig is egészséges és aktív ember volt. Mielőtt megbetegedett volna, rendszeresen járt túrázni és biciklizni. 4 évvel a kórházba kerülése után sikerült újra elindulnia.

“Szó szerint újra újszülött voltam. Amikor felébredtem, nem tudtam járni, nem tudtam beszélni” – mondta Wesley, a kaliforniai Santa Rosa-ból.

“Félelmetes volt, és pánikba estem. Úgy éreztem, a világom összedőlt. Nem éreztem úgy, hogy ebből az állapotból lenne kiút. Azt hittem, soha többé nem fogok sétálni, de 4 év gyakorlás után végre elmondhatom, hogy megtettem az első lépéseket. Korábban rendszeresen mentem túrázni és a hegyekben kerékpároztam. Nagyon szeretném újra átélni ezeket.” – folytatta.

2017-ben megfázásszerű tünetektől szenvedett és eleinte azt hitte, hogy megfázott, majd gyorsított tempóban történtek a dolgok, s amikor felébredt és azon kapta magát, hogy teljesen kiesett neki az elmúlt hat hónap. Wesley megpróbálta felismerni néhány barátját és családját a kórházban.

“Azt hittem, hogy megfáztam, amikor a tünetek nem akartak múlni bementem a kórházba de nem jöttek rá mi bajom van, így hazaküldtek. Ezután egyre rosszabbul éreztem magam. Az agyam elkezdett leépülni, az emlékeim pedig eltűnni. A kórházban volt, akit nem ismertem fel. 22 éves újra kellett kezdenem az életemet.”

Wesley kénytelen volt négy évet kihagyni a munkából, miközben olyan alapvető feladatokat tanult meg, mint a sétálás, beszélgetés, írás és evés. Elmondta, hogy a legtöbb barátja konkrétan eltűnt az életéből, mintha felszívódtak volna. Már negyedik éve csinálja szorgalmasan a terápiát és végre sikerült elérni, hogy egyedül járjon.

Tavaly a most 26 éves fiatalember eljegyezte kedvesét a szintén 26 esztendős Griseldát. A pár a következő hónapokban tervezi összekötni az életét.

“Alig várom, hogy megnősüljek. Sok olyan ember távozott az életemből, akikről azt hittem, hogy törődnek velem. Most egy kisebb baráti társaságom van, akikre valóban lehet számítani. Próbálom még mindig összeszedni magam és erőt gyűjteni. Még sok terápia és gyakorlás vár rám, de úgy érzem az életem elkezdett felfelé ívelni.” – mondta.

Sok-sok erőt és kitartást kívánunk neki, és mihamarabbi gyógyulást.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...