KeződoldalÉrdekességekA legtöbb sofőr rosszul válaszol erre a tesztre - Kinek van elsőbbsége?...

A legtöbb sofőr rosszul válaszol erre a tesztre – Kinek van elsőbbsége? Az autónak vagy a busznak?

-

Rengeteg teszt kering a világhálón, amikből sok minden kiderülhet rólunk. Sok szól a tulajdonságainkról, viselkedésünkről és egyéb jellemezőinkről, ám jó néhány olyat is találunk, amivel felmérhetjük a tudásunkat. Éppen ilyenek a KRESZ tesztek is, amelyek arra kíváncsiak, mennyire friss még a tudásunk. Továbbá ezek a tesztek azért is nagyon jók, mert hosszú évek múlva, miután megszereztük a jogosítványt, sok mindent elfelejtünk és nem alkalmazunk.

Már az általános iskolában is tartanak közlekedésbiztonsági előadásokat, de az itt elhangzott információk csak a töredékei annak, amit egy jogosítvány megszerzésekor el kell sajátítanunk. Az idő pedig ellenünk dolgozik, felejtünk és a kor előrehaladtával már reflexeink sem lesznek a régiek. Éppen ezért olyan egyszerű kérdésekre is hibásan válaszolunk, amikre a válasz annak idején még teljesen egyértelmű volt, mivel megtanultuk és tudtuk.

Posztunkban egy egyszerű illusztrációt mutatunk egy kereszteződésről, amiben éppen egy autó és egy busz áll. A kérdés pedig a következő: Kinek van elsőbbsége?

A lámpa kissé csalós lehet, hiszen a busznak és az autónak is zöld jelzést ad. Ki haladhat át elsőként a kereszteződésen?

Ha azt válaszoltad, hogy a busz, akkor bizony neked sem árt frissítened a tudásodat. A rejtvény kulcsa ugyanis nem a közlekedési lámpákban rejlik, hanem az útjelző táblákban. Az autó élvez elsőbbséget, az úton ugyanis létezik egy hierarchia. Az első a rendőr, majd a közlekedési táblák következnek és csak az utolsó helyen állnak a táblák. A busznak elsőbbsége lenne, ha a lámpák ki lennének kapcsolva. Ezt láthatod is az elsőbbségadás kötelező táblán jelezve.

A működő lámpák miatt azonban, az autó haladhat át elsőként a kereszteződésen.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...