KeződoldalEmberekA legújabb tanulmányok bebizonyítják, hogy a WIFI jel károsítja a spermiumokat.

A legújabb tanulmányok bebizonyítják, hogy a WIFI jel károsítja a spermiumokat.

-

Ha már régóta próbálkozol a gyerekvállalással, de sehogy sem akar összejönni, akkor elképzelhető, hogy komolyabb a bibi, mint gondolod. Egy tanulmány alátámasztotta, hogy a zsebben tartott telefon és a Wifi jel, nagy mértékben tudják károsítani a spermiumok mozgékonyságát, ami befolyásolhatja a termékenységet. A kutatást egy japán tudós Kumiko Nakata vezette, aki önkéntesek segítségével jött rá az összefüggésre. Ma úgy döntöttünk elhozzuk a tanulmányt és az eredményt, is, hogy ti magatok is el tudjátok olvasni, miért nem célszerű a zsebben tartani a mobiltelefonokat.

A termékenységi problémák 30%-a férfiak miatt van.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a világon élő párok kb. 15% -ának problémái vannak a gyermekvállalással. Egyharmaduknál a termékenységi problémák a férfiaktól származnak. A férfiak meddőségét egyébként több dolog is okozhatja, például a rossz környezet, a stressz, a rossz étrend, a genetika stb. Ugyanakkor van még egy dolog, amit nem vesznek figyelembe pedig fontos lenne. A zsebben tartott mobiltelefon is negatívan hat a spermiumokra.

WiFi-vel való kísérlet.

A japán tudósok 51 önkéntes segítségével végeztek el egy kísérletet, ahol három csoportra osztották őket. Az egyik csoport tagjai semmilyen jelet nem kaptak a Wifi routertől, a második csoport tagjai már észlelték a Wifit, de nem tudtak rá csatlakozni. A harmadik csoport tagjai pedig egy kattintással fel tudtak rá csatlakozni. Az illetőket közel ültették a routerhez, és arra kérték őket, hogy tegyék telefonjaikat a nadrágjuk zsebébe.

A spermiumok 2 óra múlva már károsodtak.

Az eredmények kicsit ijesztőek voltak. Mindössze 2 óra alatt a nem csatlakozott csoport spermiumának mozgékonysági aránya 53,3% volt, a korlátozott kapcsolódási csoport tagjainak aránya 44,9% volt, míg a szabadon csatlakozott csoport tagjainak aránya 26,4% volt. 24 óra múlva a szabadon csatlakozható csoport elhalt spermiumainak aránya 23,3% volt.

A mobiltelefon és az emberek kapcsolata.

Statisztikák szerint egy embernek akár több telefonja is lehet, ami nagy mértékben károsítja a termelékenységet. A wifi hullámainak hatása nagyon komoly lehet, ezért több figyelmet kellene neki szentelni.

A megelőzés nagyon egyszerű.

A tanulmány megerősítette, hogy a WiFi eszközök elektromágneses hullámai abban az esetben nem okoznak problémát, ha azokat az asztalra vagy egyéb másik felületre helyezik az emberek.

Te hol tartod a mobilodat? Mit gondolsz erről a tanulmányról? Oszd meg velünk a  véleményed.

Ezt is olvasd el