KeződoldalEmberekA lengyelek bezárják az országot - Visszatérnek az egy évvel ezelőtti helyzethez

A lengyelek bezárják az országot – Visszatérnek az egy évvel ezelőtti helyzethez

-

Adam Niedzielski egészségügyi miniszter egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az egész országot lezárják. Ennek a szigorításnak oka, hogy napi szinten 25 000 fertőzöttet regisztrálnak, ami kritikusan magas szám. Így nem volt más választása, mint drasztikus döntést hozni.

Lengyelországban több, mint 25 000 új koronavírus-fertőzöttről számoltak be, ez pedig 7792 személlyel több, mint a múlt héten. Az elhalálozások száma is aggasztó számukra, ugyanis az elmúlt 24 órában 453-an vesztették életüket. Sajnos ez arra enged következtetni, hogy nemcsak a fertőzöttek száma növekszik, hanem a végzetes fertőzések száma is.

Andrzej Duda elnök is megszólalt az ügy kapcsán.

“Nagy a valószínűsége annak, hogy az egész országra kiterjedő korlátozást kell bevezetni. A helyzet elkeserítő, ezért a legfontosabb feladatok közé tartozik a krízishelyzet megelőzése. Muszáj kontrollálni a helyzetet, mert ha elveszítjük az irányítást, akkor az egészségügyi rendszer összeomlása is bekövetkezhet.”

Nincs más mód, mint felgyorsítani az egészségügyi rendszer szigorításáról szóló döntést. Az Egészségügyi Minisztérium vezetője így nyilatkozott:

“A növekedés üteme nem lassul. Ez azt jelenti, hogy a harmadik hullám üteme felgyorsult. Ha visszatekintünk a múlt hétre, akkor láthatjuk a drasztikus növekedést. Ha ez nem hagy alább, akkor hamarosan megtelnek a kórházak, és nem lesz több hely az új fertőzöttek számára. A múlt héten csaknem 3000 ágyat foglaltak el. Ennek a rohamos növekedésnek fő oka a brit mutáns terjedése.”

Niedzielski miniszter szerint a járvány legérintettebb területei még mindig Warmińsko-Mazurskie, Mazowieckie, Pomorskie és Lubuskie. De az egész ország helyzete is romlani látszik, ezért további korlátozásokról szóló döntések meghozatalára van szükség. Ez azt jelenti, hogy visszatérnek a tavalyi helyzethez, vagyis lezárják az országot, és újra home office-t rendelnek el. A szállodák továbbra is zárva tartanak, ahogy a vendéglátó egységek is. Ugyanez a sors vár a mozikra, uszodákra, színházakra.

Az általános iskolás gyerekek az elkövetkezendő pár hétben visszatérnek az online oktatásra. Az országos korlátozások egyelőre március 20. és április 9. között lesznek érvényben. – jelentette ki a miniszter.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...