KeződoldalCelebA mi kis falunk Bodri Gyurija a való életben egy sármos pasi...

A mi kis falunk Bodri Gyurija a való életben egy sármos pasi – Fotók Lengyel Tamásról

-

2017 februárjában ismerhettük meg A mi kis falunk című sorozatban. A vígjátéksorozat Pajkaszeg lakóinak életét mutatja be. Mindössze néhány epizód alatt a nézők nagy kedvence lett. A csatorna 2019 őszén leadta a negyedik évad öt részét, idén január 11-én pedig a maradék epizódokat sugározza majd.

A sorozat egyik alapszereplőjét, Bodri Györgyöt Lengyel Tamás alakítja.

“Gyuri a falu macsója, egy hangos playboy, aki bátornak mutatja magát, de gyáva. Elkötelezett fociszurkoló, elég rossz fociedző. Erika szerelme, még akkor is, ha nem fehér lovon érkezett, hanem tuning gépkocsival. A mi kis falunk és a Válótársak hozta a szakmai életemben azt a változást, amire egy színész vágyik vagy vágyhat. Ezzel a két sorozattal lettem jó értelemben ismert” – mesélte a színész.

“Ez a két sorozat adta azt a lehetőséget, hogy minőségi munkát végezhetek, amire büszke lehetek, és sok emberhez eljut. Olyan közegben dolgozhatok, ahol általam szakmailag nagyon nagyra értékelt emberekkel vagyok körülvéve. Igazi önfeledt, szórakoztató heteket élhetek át velük. Mind emberileg, mind szakmailag nagyon sokat kaptam a két sorozattól.”

A színész 1977. szeptember 7-én, Budapesten látta meg a napvilágot.

1992-től 1996-ig a Radnóti Miklós Gimnáziumban tanult és ott is érettségizett. 1997 és 2001 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt és Marton László osztályába járt. Osztálytársai voltak többek között Dolmány Attila és Hámori Gabriella is.

1999-ben lépett először színpadra a Pesti Színházban A nagy szemérmetlenség: Oscar Wilde három pere című darabban. 2001-től 2007-ig a Radnóti Miklós Színház tagja volt. 2008-ban pedig csatlakozott a Budapesti Kamaraszínházhoz. 2011-2017 között a Vígszínház tagja volt, 2017-től szabadúszó és rendszeres szereplője a Rádiókabarénak.

Lengyel Tamás a Comedy Central csatornahangjaként is ismert.

A nézők jelentős része a TV2 Jóban Rosszban című sorozatában ismerte meg őt, amelyben 2005-től 2009-ig dr. Zólyom Ivánt alakította, ezután pedig szerepelt a köztévé Munkaügyek és Fapad című sorozataiban is. 2015-ben mutatták be a Víkend című filmet, amiben ő volt a főszereplő, illetve még ugyanebben az évben az Aranyéletben és a Válótársakban is találkozhattunk vele.

2018 decemberében a BÚÉK című film premierjén, illetve A mi kis falunk Gyurijaként

A BÚÉK című romantikus vígjátékban Törőcsik Franciska játszotta a partnerét, aki A mi kis falunkban 2019 óta Vikit alakítja, Zsolt feleségét, aki egyáltalán nem lelkesedik a vidéki életért.

AZ RTL Klub sorozatának közönségtalálkozóján 2019 márciusában és az RTL Klub sikerszériájában.

Az RTL Klub 2015-ben indult és három évadot megért sorozatában, a Válótársakban Jocit alakította.

2015 szeptemberében a Víkend című thriller díszbemutatóján. A filmben Gryllus Dorka és Simon Kornél mellett Lengyel Tamás is főszerepet kapott.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...