KeződoldalÉrdekességekA motorbalesetet szenvedett nőnek választania kellett a lába és a kisbabája között

A motorbalesetet szenvedett nőnek választania kellett a lába és a kisbabája között

-

AZ ORFK statisztikái szerint a halálos gyalogos áldozatok száma évenként 130 és 200 között van. A gyalogosok éves szinten 1000 közúti balesetet okoznak. Ezeknél az eseteknél 40 százalékban terheli őket a felelősség. Hirtelen lépnek az úttestre, vagy olyan helyen próbálnak átkelni, ahol nincs kijelölt gyalogátkelőhely. A legtöbb baleset Budapesten és Pest megye területén történik. Az is kiderül az ORFK statisztikáiból, hogy a pénteki nap a legkritikusabb ilyen téren.

A motorkerékpárok száma jelentősen emelkedett az ezredforduló után. Az elmúlt húsz évben a duplájára növekedett a regisztrált motorkerékpárok száma. 2018 óta folyamatosan emelkedik a motoros balesetek száma is. 2019-ben 16.627 balesetből 766 esetben volt a motoros a hibás. Ezek között a leggyakrabban a megengedett sebesség túllépése volt a legfőbb kiváltó ok.

Az autós balesetek előidézője az ittas vezetés és a mobiltelefon használata vezetés közben. Rengeteg baleset történik emiatt.

A most következő baleset is elkerülhető lett volna, ha az autót vezető ember nem SMS-t ír, hanem az útra figyel.

Caitlin Conner 29 évesen szenvedett súlyos motorbalesetet. A texasi nőt motorozás közben gázolt el egy figyelmetlen autós. A volán mögött ülő férfi épp üzenetet írt a telefonján, így későn vette észre a motorozó párt. Caitlint azonnak kórházba szállították, ahol az orvosok elmondták neki, hogy 4 hetes terhes.

Borzasztó dologgal szembesítették az őt ellátó doktorok. A lába a balesetben rendkívül súlyosan megsérült. Meg lehetett volna menteni, de ehhez egy sor rendkívül kockázatos műtéten kellett volna átesnie, melyek veszélyeztették volna a gyermeke életét. Caitlin-nek döntenie kellett. A lába, vagy a baba.

Végül az amputáció mellett döntött. Nem akarta kitenni a gyermekét egy ilyen kockázatnak. A lába eltávolítása során is csak minimális fájdalomcsillapítókat kért. Így minimalizálva az esélyét, hogy komplikációk adódjanak a terhességet illetően.

Az nem kérdés, hogy rendkívül nehéz döntés lehetett, de a fiatal anyuka rendkívül céltudatos volt. Még a terhesség alatt megfogadta, hogy újból járni fog. Az ígéretét be is tartotta. Megtanult protézissel járni, sportolni. Tud futni és kerékpározni is.

Tisztában voltam vele, hogy a történtek ellenére is nyugodtnak és higgadtnak kell maradnom. Nem akartam semmilyen stressznek kitenni a kisbabámat. Amint megtudtam, hogy terhes vagyok már elöntött a felelősségtudat. Itt már nem én számítok, hanem valaki más. Minden a kisbabáról szól” – mondta Caitlin.

A hölgy azóta is rengeteget sportol.

És a pici is jól van. 🙂

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...