KeződoldalEmberekA nő különös leletre lett figyelmes a tengerparton - majdnem hátast dobott...

A nő különös leletre lett figyelmes a tengerparton – majdnem hátast dobott mikor megtudta mennyit ér

-

Az emberek nagyon szeretnek a tengerparton sétálgatni, élvezni a nap és a homok melegét, hallgatni a tenger, óceán hangját és a többi. Akadnak, akik fémdetektorokkal járják a partot, hátha valamilyen kincsre bukkannak, mások homokvárat építenek vagy épp különleges kavicsokat, kagylókat keresnek benne. Cikkünk főhőse azonban érdekes dologra lett figyelmes a parton sétálgatva.

A thaiföldi Siriporn Niamrin egy kőszerű csomóra lett figyelmes, otthonától nem messze a parton. Egy belső hang azt mondta neki, hogy vigye magával a fura darabot az otthonába. Mint kiderült egy méregdrága ámbra volt.

A közel 7 kilós lelet csupán 500 méterre feküdt az otthonától, így nem is volt olyan nehéz hazavinni. A hölgy megkérte szomszédait, hogy segítsenek neki beazonosítani mi lehet. Nem sokkal később kiderült, hogy egy nagyon értékes bálnaváladék.

A szomszédok nyílt lángot helyeztek a közelébe, ami a hő hatására elkezdett olvadni, majd miután kihűlt, újra megszilárdult. A megolvadt részeknek is hal szaga volt, ami újabb bizonyíték volt arra, hogy valóban ámbrával van dolguk.

“Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen nagy darabot találtam. Remélem, sok pénzt hoz nekem” – mondta Niamrin

Az eladási árak és a súlya alapján a Thaiföldön talált darab értéke közel 80 millió forintot ér. A nő most arra vár, hogy a szakértők megerősítsék az a darab valóban ámbra, mely évek óta a parfümök értékes összetevője.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...