KeződoldalEmberekA szerelmeskedés 10 pozitív hatása az egészségre

A szerelmeskedés 10 pozitív hatása az egészségre

-

A legtöbben valószínűleg tudják, hogy az együttlétnek jótékony hatásai vannak az egészségre nézve. Azt viszont már biztosan kevesebben, hogy konkrétan mik is ezek.
Az alábbiakban összegyűjtöttük a 10 legfontosabbat.

1. Szív

Javítja a szív működését, olyannyira, hogy a szakemberek egyenesen azt állítják, a napi szerelmeskedés csökkenti a szívrohamok és más szívproblémák kialakulásának kockázatát.

2. Fejfájás

Enyhíti a fejfájást is, mivel a folyamat során oxitocin és endorfin szabadul fel. Ezek a hormonok pedig közrejátszanak a test – ideértve az agy – relaxációjában.

3. Antidepresszáns

Mivel jót tesz az önbecsülésnek, antidepresszánsként is jól működik, továbbá segít az alvással kapcsolatos problémák esetében is.

4. Húgyúti problémák

A szerelmeskedés jótékony hatással van a vizelettartási problémákra is, mivel erősíti a kismedencei izmokat és megakadályozza a vizeletszivárgást.

5. Megfázás

A rendszeres együttlét az immunrendszerre is hatással van: növeli az antitestek (immunoglobulin A) szintjét a szervezetben, ami remek védelmet nyújt a megfázás és influenza kórokozói ellen.

7. Izomtúlterhelés

A “módszer” segít ellazítani az izmokat és az ízületeket is, így jótékony hatással van a fizikai túlterheltségre.

8. Egészséges bőr

A folyamat során a szervezet olyan toxinoktól szabadul meg, amik a bőr kinézetét befolyásolják, ezáltal az egészségesebb és szebb lesz.

9. Prosztatarák

A rendszeres szerelmeskedés segít a prosztatarák kialakulásának megelőzésében is.

10. Mellrák

A felszabaduló oxitocin segít megakadályozni mellrák kialakulását is.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...