KeződoldalEmberekA tiltás ellenére megsimogatta a vadlovat, majd egy másodperc múlva csúnya meglepetésben...

A tiltás ellenére megsimogatta a vadlovat, majd egy másodperc múlva csúnya meglepetésben volt része.

-

A világon élő emberek java része igazi állatbarát, akik nem bírják ki, hogy ne simogassanak meg minden hozzájuk közel álló, sétáló, ülő, fekvő, szőrös, cuki állatot. Nyilván vannak olyan állatok, akik igénylik a törődést, a simogatást, a szeretgetést, például a kiskutyák, de akadnak olyanok is, akik nem igazán szeretik, ha hozzájuk érnek. Mivel őseink elég sok állatot háziasítottak, így ők hozzászoktak ahhoz, hogy emberek közelében legyenek, viszont akik a szabadban születtek, nekik egyáltalán nem természetes, hogy az idegenek megtapogassák őket. Mikor a szülők a kisgyerekekkel elmennek valahova, vagy csak épp kimennek a játszótérre játszani és a lurkók meglátnak egy kutyát, a szülők mindig megkérdezik a gazdit, hogy harap-e az állat, illetve hogyan kezeli a gyerekeket. Viszont sokan nemcsak a kutyákat, macskákat, halakat és egyéb otthon tartható állatot kedvelik, hanem a nagyobb testűeket is, például a lovakat.

A lovak nagyon gyönyörű állatok, hiszen megtestesítik a szabadságot, a békét és az erőt is. A világon nagyon sokféle és fajta ló van, akiket különböző célzattal tartanak az emberek. Ezeket a jószágokat, mind a mezőgazdaságban, mind az állattenyésztésben és a sportban is egyaránt hasznosítják, hiszen teherbíró képessége elképesztően magas. Annak ellenére, hogy sokat háziasítottak, még mindig élnek vadon élő fajták is, akik nem igazán szoktak ahhoz hozzá, hogy minden ember megtapogassa őket.

Maryland partjainál egy nagyon szokatlan és megrendítő eset történt, amit a turisták videóra is vettek. Bizonyos szervek kijelentették, hogy a vadon sétáló állatokat, jelen esetben lovakat, nem szabad megérinteni, mert annak komoly következményei lehetnek. Ezt az egyik turista teljes mértékben figyelmen kívül hagyta és megpróbálta megsimogatni a mellette haladó lovat. Nyilván azt gondolta, hogy az állat őt nem fogja bántani, mert ő nem olyan, mint a többi ember.

A Virginia és Maryland határán található az Assateague-sziget, ami köztudott, hogy a vadlovak pusztasága. Ezek az állatok már a 17. század óta birtokolják ezt a területet, így nemcsoda, hogy nyugodtan és bátran sétafikálnak a sikátorok között és az utak mentén. Persze ez a hely tele van turistákkal, akiket előre figyelmeztetnek az állatokra. Ha ezekhez a jószágokhoz bárki is közel kerül, sőt meg akarja simogatni akkor agresszívan léphetnek fel a személy ellen.

A figyelmeztetéseken kívül a hely tele van olyan táblákkal, melyek szintén arra kérik a turistákat, hogy ne próbálják megsimogatni vagy megetetni az állatokat, még akkor sem, ha szelídnek látszanak. Sajnos azonban sokan figyelmen kívül hagyják ezeket a tilalmakat, de általában meg is van az eredménye.

A tengerparton napozó és pihenő turisták videóra vettek egy férfit, aki megpróbálta megsimogatni a mellett elhaladó lovat, ám az állatnak olyannyira nem tetszett a dolog, hogy agresszívan reagált rá. A férfi bizonyára egy másodperc alatt megbánta, hogy hozzáért az állathoz, ugyanis akkorát rúgott a legérzékenyebb pontjára, hogy azonnal elesett. Az esetről készült felvételt most elhoztuk nektek, hogy jó tanulópénz legyen mindenki számára, aki efféle dolgon töri a fejét.

Ti mit gondoltok? Megérdemelte a férfi?

Ezt is olvasd el