KeződoldalHátborzongatóA tiltott sziget, ahová eszedbe sem jutna belépni ha meglátod ezeket a...

A tiltott sziget, ahová eszedbe sem jutna belépni ha meglátod ezeket a fotókat!

-

Brazília partjaitól negyven kilométerre van egy sziget. A sziget bizonyos értelemben lakatlan. Emberek számára biztosan, ugyanis már bennszülöttek sem élnek itt. Az utolsó halász aki erre a szigetre tévedt sajnálatosan az utolsó partraszállását tette meg, ugyanis meghalt.

Ez a rejtélyes sziget az “ilha da Queimada Grande”. Annyira veszélyes hely, hogy a brazil kormány megtiltotta azt, hogy bárki is itt partra szálljon. Itt él ugyanis a világ leghalálosabb mérgű kígyója. Ráadásul eléggé népes állományban. Állítólag minden négyzetméterre 4-5 kígyó jut a szigeten.

Persze azért ez lehet, hogy túlzás. Egy biológus Marcelo Duarte már több mint húsz alkalommal ment erre a szigetre és állítása szerint négyzetméterenként egy kigyó van. Magyarán minden lépésre jut egy. Máris sokkal jobban érezzük magunkat ugye?

A sziget lakatlan. Az 1920-as évekig éltek itt emberek. Egy világítóőr és családja élt de a legenda szerint ők is a kígyók áldozatául estek.

Ez a sziget valaha a kontinens része vold, de miután leszakadt a rajta élő kígyók valami oknál fogva másképp fejlődtek. Vélhetőleg az okból, hogy szinte csak madarakkal tudtak táplálkozni tehát olyan mérget kellett “kifejleszteniük”, amely azonnal végez az áldozatával. Ne tudjon elrepülni és így ne maradjon hoppon az éhes kígyó.

@undilutedearth által megosztott bejegyzés,

A területet azóta haditengerészet őrzi. Bár… valljuk be pár andrenalinf-üggő kalandort leszámítva mégis ki akarna ide jönni?

Borzasztó ugye? Ti mit gondoltok?

Ezt is olvasd el