KeződoldalEmberekA Vatikán a világvégét titkolja? Lúcia nővér, az utolsó fatimai látnok harmadik...

A Vatikán a világvégét titkolja? Lúcia nővér, az utolsó fatimai látnok harmadik látomásának rejtélye

-

Az összeesküvés-elméletek kedvelői meg vannak győződve arról, hogy a Vatikán számtalan olyan titkot őriz, melyek hatalmas jelentőséggel bírnak az emberiségre nézve. Egyesek szerint a Vatikán pontosan tudja, hogy mikor és milyen formában jön el a világvége. Nyilván nem akarják elmondani, mert kitörne a káosz és az anarchia, de vannak, akik szerint jogunk van tudni az igazságot.

1917-ben Fatima városához közel három pásztorgyerek épp a nyáj őrzésével volt megbízva. Ekkor váratlanul hatalmas fényt láttak, melyet elsőre villámnak gondoltak, de nem sokkal később a jelenség megismétlődött. A fényben egy csodaszép, ragyogó nő állt, a kezében rózsafűzérrel. A gyerekek azt állították, hogy a hölgy azt mondta nekik, hogy jöjjenek el a következő hónapok 13. napján ugyanabban az órában. Így is tettek, és a nő 5 egymást követő alkalommal megjelent nekik. Minden jelenéskor egy történetet mesélt el.

A három gyerek közül a legismertebb Lúcia dos Santos nővér volt. A másik két gyermek az ő unokatestvérei voltak. A felnőttkort csak Lúcia érte meg. 1921-ben jelentkezett dorottyás nővérnek Spanyolországba, majd 1946-ban visszatért Portugáliába, ahol a szigorúbb szellemű kármelita rendbe lépett. II. János Pál Pápának nagyon szoros kapcsolata volt Lúciával. Lúcianak még három alkalommal jelent meg a Szűzanya három további történettel. Ezeket hívjuk fatimai titkoknak.

Az utolsó jelenés 1917. október 13-án volt, melynek állítólag 30-70 ezer ember volt a szemtanúja. Pontosabb számot nem tudni, mert eltérőek az adatok.

A fénylő nő megkérte a gyerekeket, hogy állítsanak kápolnát a tiszteletére. Az épület a mai napig áll és rengeteg hívőt vonz a környékre.

A fatimai titkok
Az első egy pokoli látomásról szólt, melyben a félelem és a rettegés elevenedett meg. A Szűzanya egy lángoló tűztengert mutatott a gyerekeknek, melyben ijesztő démonok jelentek meg. A második titokban visszautalnak az elsőre, de itt már Istentől kapott jelekről beszél, melyek szimbolizálnak egy háborút és annak a végét.

A három rejtély közül Lúcia 1941-ben megosztott kettőt az emberekkel. A harmadikat csak 2000-ben hozták nyilvánosságra. Ebben egy angyal lángoló karddal támadta meg a Szűzanyát, de a lángok kialudtak, amint megérintették őt. Ezután az angyal a Földre mutatott és bűnbánatot ismételgetett. A látomásban volt egy hegy is, melyen egy hatalmas fakereszt állt. Ez előtt haltak meg az emberek. A kereszt alatt két angyal állt, akik felfogták a halottak vérét.

Az egyház ezeket a látomásokat hitelesítette, azonban még így is sok a kétkedő. A hívők szerint fontos mondanivalójuk van és a világvégét jelzik. Az egyház álláspontja szerint az első két jelenés az első világháború végét és a második kezdetét jelenti.

A harmadik titok jelentésével kapcsolatban a Vatikán a II. János Pál pápa elleni merényletet említi. Egyes vélemények szerint azonban ennek az emberiség pusztulásához van köze. Szerintük a Vatikán pontosan tudja, hogy mi várható, csak nem akarják elmondani. Minden látomás szörnyűséget mutat, azonban valljuk be, hogy rengeteg ilyen jellegű eseményen van már túl az emberiség. Az első két látomást a világháborúkkal hozták össze, akkor a harmadik még várat magára.

Lúcia nővér 2005-ben hunyt el.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el