KeződoldalÉrdekességekA világ 12 legrémisztőbb, elhagyott vidámparkja

A világ 12 legrémisztőbb, elhagyott vidámparkja

-

A vidámparkokba azért mennek az emberek mert szeretnék magukat önfeledten jól érezni. A színek, az illatok mind ezt a célt szolgálják. Boldog kikapcsolódás egy egész családnak. Sajnos sok vidámpark van, ami valami oknál fogva bezárt és azóta az enyészeté lett. Ezek inkább hasonlítanak egy kísértet járta, rideg rémálomra, amely inkább a katasztrófaturizmust vonzza. Fotósok és izgalmat kutató emberek keresik fel ezeket a helyeket.

Nézzünk ezekből egy válogatást.

Okpo Land

Geoje-si városában épült, amely egy dél-koreai szigeten található. A kacsás témájú hullámvasút több halálos baleset helyszíne lett. Ekkor a tulajdonosa megszökött és a vidámparkot azonnal bezárták. Azóta szállodát terveznek építeni a helyén.

Joyland

Kansas államban üzemelt 55 éven keresztül. 2004-ben csődbement. Azóta a vandálok és a tolvajon tönkretették a játékokat. Valaki az egyik épületet fel is gyújtotta 2012-ben.

Jungle Habitat

New Jersey államban épült azzal az apropóval, hogy lassú kocsikon lehetett szabadon mozgó állatok között kocsikázni. A parkot 1976-ban bezárták mert az állatok elszöktek és több esetben is a látogatókra támadtak. A helyiek többször is tüntettek a bezárásért.

Jazzland

2000-ben nyitott New Orlenas-ban. Volt Batman hullámvasútja és saját vízi élményparkja is. 2005-ben a Katrina-hurrikán teljesen tönkretette a helyet és be kellett zárni. Elvileg egy bevásárlóközpont épül a helyére.

Heritage

Egy keresztény témájú vidámpark volt. 1978 és 1989 között üzemelt. Egy televíziós prédikátor vállalkozása volt mindez. A lelkészről kiderült, hogy megcsalja a feleségét, valamint csalási ügyekbe is keveredett. Ez tetemesen visszavetett a látogatottságból. Bevonták a park adókedvezményét és egy hurrikán is megtépázta 1989-ben. Napjainkban újranyitották és továbbra is üzemel.

Pripyat

Egyetlen napig üzemelt ez az ukrán vidámpark, majd bekövetkezett a mindenki által ismert csernobili atomkatasztrófa. Azóta csak a fotósok és a turisták keresik fel, ha valami hátborzongatót szeretnének látni.

Spreepark

Az NDK egyetlen vidámparkja volt Kelet-Berlinben. Évi másfél millió látogatója volt. A német újraegyesítés után áremelés jött és ezt már nem vették jó néven a látogatók. Hatalmas tartozást halmozott fel. A vezetőség Dél-Amerikába szerette volna menekíteni a vidámpark játékait, de az alkatrészek közé becsomagoltak 180 kilónyi tudatmódosító szereket. A vezetőség azóta is börtönbe ül.

Wonderland

Ázsia legnagyobb vidámparkja lett volna, de az építkezést sosem sikerült befejezni. Végül 2008-ban állt le teljesen. Azóta már bontják az épületeket.

Takakanonuma

1973-ban nyitott Hobara városában. A hetvenes évek végén történt balesetek miatt bezárták, de 1986-ban újra megnyitották. 1999-ben csődbe ment és végleg bezárt. Akkora adósságot halmozott fel a létesítmény, hogy még a lebontására sem maradt pénz. A rozsda azóta teljesen szétmarta.

Dadipark

Belgiumban épült, de nem bírta a lépést a modernebb, szebb vidámparkokkal. Több baleset is volt, mely rátett minderre egy lapáttal. 2002-ben egy gigászi felújítás miatt zárt be, ami végül sosem kezdődött el. 2012-ben bejelentették, hogy örökre zárva marad.

Nava Dreamland

Egy japán üzletember sokáig tárgyalt a Disney-vel, hogy a Disneyland mintájára építhessen egy parkot Japánban. A férfi a Disney engedélye nélkül belevágott a projektbe. Egy az egybe lemásolta a Disney-vidámparkot csak saját kabalafigurákkal. 20 évig nem panaszkodhatott, ugyanis rendkívül nagy népszerűségnek örvendett, de 1983-ban megnyílt az igazi tokiói Disneyland, amivel nem tudta felvenni a versenyt. 2006-ban végül teljesen bezárták.

Dunaújváros

1952-ben nyitott de a rendszerváltást is alig élte túl. 1993-ban zárt be véglegesen a dunaújvárosi vidámpark. Óriáskerék, minigőzös és egy LI-2T harci repülőgép is volt a látványosságok között. A bukáshoz az áfa és a tb-járulék bevezetése vezetett, valamint az emelkedő jegyárakat már nem akarták megfizetni a látogatók.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...