KeződoldalEmberekA világ leszőrösebb lánya már 20 éves -Mutatjuk, hogy néz ki napjainkban

A világ leszőrösebb lánya már 20 éves -Mutatjuk, hogy néz ki napjainkban

-

Az életben sajnálatos módon előfordulnak olyan esetek, mikor egy gyermek valamilyen testi vagy szellemi rendellenességgel jön világra. Ma már hála isten elég fejlett az orvostudomány, így már a várandósság alatt ki lehet deríteni, hogy van-e valami gond a magzattal. Ám, amíg nem tartott itt az orvoslás, számos különös eset látott napvilágot. Sőt sajnos előfordult, hogy egyes betegségek, rendellenességek csak idővel alakultak ki, mely genetikailag az adott illetőbe volt kódolva. Mai cikkünkben egy nagyon különleges hölgyet hoztunk el, akit a világ legszőrösebb nőjeként tartanak számon. A szakemberek szerint csak 50 embert érint szerte a világon ez a típusú betegség.

Supatra Susuphan egy nagyon ritka betegségben szenved, mely a hipertrichózis nevet viseli (egyes helyeken Ambras-szindrómának vagy Hirzutizmusnak nevezik) Ez egy olyan rendellenesség, mely során a nőknél fokozott szőrnövekedés indul be, olyan testtájakon, ahol csak férfiakra jellemző. A szőr ilyenkor dús és sötét. Leginkább hormonális zavar következtében alakul ki. Akadnak olyanok, mint például Supatra, akinek szinte a teljes arca szőrbe borul.

A lányt fiatalkorában majomnak és vérfarkasnak csúfolták a társai… ujjal mutogattak rá, és kinevették. Supatra ennek ellenére nem adta fel és megpróbálta elfogadni magát. Törekedett arra, hogy úgy éljen, úgy járjon iskolába mint a többi korabeli gyerek. Annak érdekében, hogy szülei segítsenek rajta, megpróbálták eltávolítani a szőrt, de az nagyon hamar visszanőtt. Még a lézeres szőrtelenítés sem segített rajta.

10 éves korában felfigyelt rá a média, s képei futótűzként terjedtek a neten. Mivel rettentően sűrű volt a szőrzete, így arca szinte felismerhetetlen volt. Lehetőségei korlátozottak voltak, a társadalomból pedig gyakorlatilag kirekesztették. Mások az ő helyében már rég feladták volna, ám ő kitartóan küzdött azért, hogy elfogadják. Irigylésre méltó erő és szeretet lakozik benne, amit megoszt másokkal. Az idő múlásával kezdték őt elfogadni. A társadalom megszokta a megjelenését, és sok barátra lelt. Hobbija az úszás és a tánc lett. Tervei között pedig az szerepel, hogy elvégzi az orvosi egyetemet.

Életében a legnagyobb változást az hozta el, mikor megismerkedett jelenlegi szerelmével. Párja olyannyira elfogadta és megszerette őt, hogy el is vette feleségül.

Egyik közös fotójuk alá a következő volt írva:

“Nem az első szerelmem vagy, hanem életem szerelme.”

A fiatal lány nemrég töltötte be a 20. életévét és a közzétett fotóján szinte rá sem lehet ismerni. A lány férjével együtt Bangkok külvárosában él. Tanulmányait is itt folytatta. Életében azonban sok minden megváltozott, de nemcsak a házasság miatt.

Supatra magabiztos nővé vált. Arcán már nyoma sincs a szőrzetnek, ugyanis rendszeresen borotválja. Persze ez sok odafigyelést igényel, de így legalább sokan láthatják őt mosolyogni. Többen megjegyezték, hogy fotóin egyenesen ragyog.

Szerettei és családja továbbra is reménykednek abban, hogy sikerül felfedezni betegségére a gyógymódot. Ezzel több ember élete is gyökeresen megváltozhatna.

Ti mit gondoltok róla?

Ezt is olvasd el