KeződoldalEmberekAlig tértek magukhoz egy cég dolgozói - Fantasztikus ajándékot kaptak a karácsonyi...

Alig tértek magukhoz egy cég dolgozói – Fantasztikus ajándékot kaptak a karácsonyi bulin

-

A dolgozók gyanútlanul érkeztek a céges vacsorára, ahol egy piros borítékot nyomtak a kezükbe. Miután kibontották azokat, elszabadultak az indulatok.

Nagy valószínűséggel az idei volt a legemlékezetesebb céges bulija egy marylandi ingatlanos cég dolgozóinak. A St. John Properties vezetése ugyanis úgy határozott, hogy 14 év alatt elért profitját megosztja alkalmazottaival. A cég videófelvételéből kiderült, hogy tíz millió dollárt osztottak szét dolgozóik között.

A 198 alkalmazott fejenként átlagosan ötvenezer dollárt, vagyis nagyjából 15 millió forintnak megfelelő összeget kapott. A pénzt azonban nem egyenlő arányban osztották szét. A hangsúlyt arra helyezték, hogy ki mennyi ideje dolgozik a vállalatnál. Akit csak néhány napja vagy hete vettek fel, az pár száz dollárt kapott, a legnagyobb bónusz pedig 207 ezer dollár, vagyis 81 millió forint volt, ekkora összeg ütötte a legrégebbi dolgozó markát.

Az alkalmazottak meglepődtek az ajándék láttán, amelyet piros borítékokban adtak oda nekik. Eleinte fogalmuk sem volt, mi lehet benne. A cég vezetője elárulta, hogy az egyik legcsodálatosabb dolog, amit valaha látott, az alkalmazottai reakciója volt.

A dolgozók nyilatkoztak is a történtekről. Van, aki arról számolt be, hogy a kapott összeget adósságának kifizetésére fordítja, míg más pedig arról, hogy gyermekei főiskolai tanulmányait finanszírozza majd belőle.

Ezt is olvasd el