KeződoldalEmberekAljas dolgot tett csak azért, hogy pénzhez jusson - Még a saját...

Aljas dolgot tett csak azért, hogy pénzhez jusson – Még a saját családját is átverte

-

Az utóbbi időben egyre több olyan cikkbe futunk bele, ahol az emberek galád módon átverték szeretteiket, barátaikat és ismerőseiket, hogy pénzhez jussanak. Legutóbb arról írtunk, hogy egy nő szeretett volna álomesküvőt, de nem volt rá pénze ezért azt hazudta, hogy gyógyíthatatlan beteg és csak pár hónapja maradt hátra. Persze sokan megsajnálták és rengeteg pénz összegyűjtöttek neki a végén pedig kiderült, hogy semmi baja. Egy hasonló esetet hoztunk el ma is, ami megint csak kiverte a biztosítékot a felhasználóknál.

A 27 éves nő úgy tett, mintha rákos beteg lenne, s azért, hogy pénzhez jusson képes volt átejteni a családját és a barátait is. Az ő története jó tanulópénz arra, hogy ne higgyünk az összes adománygyűjtésben. Ez mostanság amúgy is nagyon elárasztotta az internetet. Sok olyan poszttal lehet találkozni, mely SMA-s kisgyermekekről, rákos felnőttekről, rehabilitációra szoruló betegekről szól. Egy ilyen kampánnyal gyakran milliókat lehet gyűjteni, ám vigyázni kell, mert könnyen a csalók áldozatává lehet válni, úgy mint jelen esetben.

Megan Scotcher a derbyshire-i Ripley-ből hat hónapon át mindenkinek hazudott az egészségével kapcsolatban. A brit nő mindenkinek arról mesélt, hogy hét daganatot is találtak a tüdejében. Facebook-bejegyzéseiben pedig többször azt hangoztatta, hogy hamarosan meg fog halni. A rokonokat olyan sokként érte a hír, hogy azonnal adománygyűjtésbe fogtak, hogy teljesítsék utolsó kívánságát. A 27 éves nő halála előtt különleges utazásra akarta vinni fiait, ami számára is egy felejthetetlen emlék lesz.

A ravasz nőnek csaknem 22 ezer emberből sikerült pénzt kicsikarni, s közel 8,8 millió forintnak megfelelő összeget tudott ezáltal összegyűjteni. Pusztán a véletlennek köszönhető, hogy kiderült, a nő makk egészséges. Megan egyik családtagja felvette a kapcsolatot azokkal az orvosokkal, akik állítása szerint kezelik. Az orvosok viszont még csak nem is hallottak Meganról, így egyértelmű volt, hogy a nő csak megjátssza magát.

Hamar feljelentették őt a rendőrségen, és idén márciusban csalással vádolták. Június 4-én került sor a tárgyalására, ahol a bíróság bűnösnek nyilvánította. Enyhítő körülmény, hogy ő maga is bűnösnek vallotta magát, az ellene felhozott vádakban. A GoFundMe oldalon sikerült mindenkinek visszautalni a pénzt, így visszafordíthatatlan anyagi kár nem keletkezett.

A gyűjtés kezdeményezője, Megan volt élettársa volt, vagyis fiai édesapja. A 29 éves Jamie Corbett-Bromley-nak fogalma sem volt arról, hogy Megan hazudik. Ezek után felháborodását fejezte ki, mert a jó hírét sározta be undorító viselkedésével.

Utólag kiderült, hogy a rákos betegség megjátszása nem is olyan ritka. Krzysztof M. szociális asszisztens volt, s azt állította, hogy leukémiás, de voltaképpen nem volt az, csak így akart pénzhez jutni. A férfi körülbelül 2,3 millió forintot akart összegyűjteni, ám végül kiderült, hogy kutya baja.

Ti mit gondoltok, mivel kéne egy ilyen embert büntetni?

Ezt is olvasd el