KeződoldalÉrdekességekAmerikai kutatók felfedezték a koronavírus kevésbé ismert tüneteit

Amerikai kutatók felfedezték a koronavírus kevésbé ismert tüneteit

-

A koronavírus-járvány március óta Magyarországon is az életünk része. A járvány első szakaszában iskolák, munkahelyek zártak be, lezártuk határainkat és sokan maradtak bevétel nélkül. Senkinek nem volt könnyű ez a fél év és a vírusnak még koránt sincs vége. Napról napra egyre csak nő a fertőzöttek és a lélegeztető gépen lévők száma. A mai adatok szerint 1173 új beteget azonosítottak, illetve tizennégy ember vesztette életét a kór szövődményei miatt. Ezzel az aktív fertőzöttek száma megközelíti a huszonhét ezret és 1418 beteg szorul kórházi ellátásra, ebből 154-en vannak lélegeztetőgépen.

“Újabb 1173 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, ezzel 38 837 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 14 krónikus beteg, így az elhunytak száma 968 főre emelkedett, 11 037-en pedig már meggyógyultak” – adta ki a tájékoztatást a koronavirus.gov.hu.

Magyarországon eddig 834097 tesztet végeztek el, ebből az elmúlt napokban 8527-et. Az operatív törzs 24 óvodában és 17 iskolában már elrendelte a rendkívüli szünetet, emellett 99 osztály és három teljes iskola esetében folyik digitális oktatás.

A koronavírussal kapcsolatban folyamatos vizsgálatokat végeznek a szakemberek, ebből pedig még jelenleg is derülnek ki olyan tünetek, amikről eddig nem tudtunk. Van, aki tünetmentesen átvészeli a betegséget, de nem mindenki ilyen szerencsés és a vírus ledönti a lábáról. A tünetek súlyosbodhatnak is, ami által a fertőzöttek kórházba kerülnek.

Az enyhébb tünetekkel rendelkezők gyógyulása viszonylag gyors, de az idős, krónikus betegek vannak a legveszélyeztetettebb helyzetben. Azt már tudjuk, ha elveszítjük ízérzékelésünket és szaglásunkat, lázasak vagyunk és köhögünk, légzési nehézségeink vannak, ezek mind-mind a COVID-19 tünetei. Bármelyiket észleljük, azonnal orvosi segítséget kell kérnünk és tesztet kell végeztetni.

Egy amerikai kutatócég megfigyelte a koronavírusos betegeket és további tünetekre derítettek fényt. Ha az alábbi listáról bármelyiket érzékeled magadon, akkor azonnal vedd fel a kapcsolatot házi orvosoddal.

Íme az amerikai kutatók legújabb tünet-listája:

Torokfájás
Orrdugulás, orrfolyás
Hányinger, hányás
Hasmenés
Szédülés és zavartság

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...