KeződoldalEmberekAnnyira félt, hogy elkapja a koronavírust, hogy nem volt hajlandó bemenni a...

Annyira félt, hogy elkapja a koronavírust, hogy nem volt hajlandó bemenni a kórházba – Itt szülte meg a gyermekét

-

A koronavírus járvány rengeteg emberre hozta rá a frászt. Vagyis nem is inkább a járvány, hanem a köré épített hírek, cikkek, statisztikák…stb. Ebből kifolyólag senki sem mert menni sehova, mindenki lefertőtlenített mindent, ami a keze ügyébe akadt, volt olyan, aki a kenyér héját mosta át hypoval, hogy még véletlenül se fertőződjön meg. Igen, jól olvastad.

Voltak, akik annyira féltek a vírustól, hogy ha tehették volna, akkor egy streilizált szobában vészelték volna át az egészet. Volt olyan személy, aki a legnagyobb odafigyelés, fertőtlenítés, vitaminszedés, kézmosás és maszkviselés ellenére is elkapta a vírust. Cikkünk főszereplője viszont annyira tartott és még mindig tart tőle, hogy második gyermekét nem volt hajlandó a kórházban megszülni.

Priya Chauhan sosem akart otthon szülni, viszont amikor a koronavírus miatt borzalmas állapotok uralkodtak mindenhol és esedékessé vált a szülése is fontolóra vette a dolgokat. Annyira félt, hogy megfertőződik, hogy nem mert bemenni a kórházba szülni. A félelem arra késztette, hogy otthonában hozza világra második gyermekét.

Priya és férje, Dave konzultáltak a szülésznőkkel erről, akik azt javasolták, hogy vásároljanak egy medencét, amiben sokkal könnyebben megy majd a vajúdás. A víz ellazítja az izmokat, és egy viszonylag tűrhetőbb közeget teremt a kismamának. Februárban, mikor Priya 40 hetes és 3 napos terhes volt beindult a szülés és megkezdődtek az összehúzódások. A pár a család segítségét kérte a szülés levezénylésében. Este fél 12 körül két szülésznő kopogott be a családhoz, hogy ők is segédkezzenek. Nem telt el fél óra és megszületett kisfiuk Cyrus.

“Az otthoni szülés oka első körben az volt, hogy csak ott éreztem magam biztonságban, a másik oka, hogy féltem a vírustól. Semmiképp sem akartam elkapni, és azt sem szerettem volna, ha kisbabám megfertőződik. A harmadik oka pedig, hogy nem tudtam volna a férjem nélkül végig csinálni. A vírus miatt ő nem jöhetett volna velem a kórházba.” – mondja Priya.

“Miután beszéltem a szülésznőmmel majd a kórház úgynevezett “Homebirth” csapatával minden aggályom eloszlott. Mindent világosan és türelmesen magyaráztak el, és bármi kérdésem volt, tudtak rá válaszolni. Az otthon szülés életem egyik legjobb döntése volt. A csapat, akik közreműködtek pedig fantasztikusak voltak. A segítségükkel bíztam a saját ösztöneimben és sokkal jobb volt az otthonom kényelmében világra hozni a fiamat, mint a kórházban. Egy egy olyan élmény, amit soha nem fogok elfelejteni.”

Mint kiderült, nem Priyaék családja volt az egyedüli, akik a pandémia alatt az otthon szülést választották. Rajtuk kívül még 150 családanya döntött úgy, hogy saját házában hozza világra gyermekét.

Te választanád az otthon szülést?

Ezt is olvasd el