KeződoldalEmberekAz anya egy szekrényben talált rá tízéves gyermekére, már nem lehetett megmenteni...

Az anya egy szekrényben talált rá tízéves gyermekére, már nem lehetett megmenteni – elege volt társai bántalmazásából.

-

A legtöbb iskolás korú gyermekkel rendelkező szülő tökéletesen tudja, hogy milyen nehéz manapság az iskolai lét. Nem a tanulásról és a rengeteg házi feladatról beszélünk, hanem a mentális vagy fizikai bántalmazásról, amit egyes gyerekeknek szinte napi szinten el kell viselniük. A legtöbb csapás a betegséggel küzdő gyermekeket érinti, vagy azokat, akik egy kicsit is eltérnek az átlagtól. Ez azért van, mert a gyerekek még nem érzékelik tetteik súlyát és annak következményeit.

Tény, hogy régen is voltak ilyen megkülönböztetések, ám mostanában egyre több hasonló esetről hallani, ami olykor tragikusan végződik. Jelen cikkünkben egy 10 éves kisfiú az áldozat, akit társai folyamatosan bántottak. De, hogy mindenki értse az előzményeket, kezdjük is a legelején.

Seven 2013-ban

A Kentucky állambeli Donnie Bridges és Tami Charles 10 évvel ezelőtt váltak szülőkké, mikor megszületett kisfiúk, Seven. A gyermeknek azonban több műtéten is át kellett esnie. Mivel természetes módon nem tudott megszabadulni a végtermékektől, így elvégeztek rajta egy kolosztóma műtétet. Ez egy olyan eljárás, melynek keretein belül létrehoznak egy nyílást a vastagbélen, mely lehetővé teszi, hogy a bélsár távozhasson azáltal, hogy egy részét kivezetik a hasfalon kívülre. A hasra erősített sztómazsák hivatott összegyűjteni mind a székletet, mind a gázokat.

Seven 2013-ban

Seven kénytelen volt minden egyes alkalommal viselni ezt, még az iskolában is. Osztálytásai viszont nagyon sokat szivatták, gúnyolódtak rajta és kinevették. Nagyon zavarta, de nemcsak az, hogy kinevették, hanem a bélből áradó kellemetlen szag is.

A fiút leginkább az iskolabuszon zaklatták. Egyik nap elmesélte anyjának, hogy ez társa sértő megjegyzésekkel illette. Egyik barátja azt mondta Sevennek, hogy verje meg azt a fiút, aki így viselkedett vele. A 10 éves gyerek azonban nem volt hajlandó bántani a másik gyereket. Erre válaszul a barátja elkezdte fojtogatni, hogy megmutassa neki, hogyan is kell harcolni.

2014-ben

Seven ezután megkérdezte tőle: “Miért tetted ezt? Azt hittem, hogy a barátom vagy.”

Amikor édesanyja, Tami tudomást szerzett az esetről azonnal orvoshoz vitte Sevent. Meg akart győződni arról, hogy nem esett fiának semmi baja. Ezek után egy videót tett közzé az interneten, melyben elmesélte, hogy milyen helyzetben is vannak. Kritizálta a tankerületet és a Jefferson megyei állami iskolákat mert nem foglalkoznak az üggyel.

A 12 perces videofelvételen Tami azzal vádolta egy általános iskola igazgatói asszisztensét, hogy nem fordított kellő figyelmet a problémára. Röviddel a videó felkerülése után javulni látszott a helyzet. Az édesanya kezdett megnyugodni, ám egyik nap, mikor hazatért, holtan találta Sevent a szekrényben.

Férje, Donnie épp a templomi kórussal próbált, mikor hirtelen furcsa érzés tört rá.

“Tudtam, hogy a fiam meghalt. Éreztem…” – mesélte a megtört apa.

Barátaik, ismerőseik részvétüket fejezték ki a családnak. Felfoghatatlan, hogy egy ártatlan lélek ilyen fiatalon távozott.

Ezt is olvasd el