KeződoldalEmberekAz egész internet kiakadt az édesanyára, amit lányával művelt a vonaton -...

Az egész internet kiakadt az édesanyára, amit lányával művelt a vonaton – Többen számon kérték rajta viselkedését

-

A gyerekkel való pusziszkodás mindig egy kényes téma, mivel sokan úgy gondolják, helytelen dolog a kisgyereket a száján megpuszilni vagy hagyni neki, hogy oda adjon a szülőnek. Egyesek viszont teljesen normálisnak tartják, hogy a gyerekükkel ilyen viszonyt alakítsanak ki. Egy biztos, hogy azokat az embereket nem szólják meg, akik a gyerek arcára nyomnak egy hatalmas cuppanóst, azokat viszont igen, akik ugyanezt néhány centivel arrébb végzik. Még felháborítóbb, mikor egy szülő erről posztol a közösségi oldalain.

A minap pontosan ugyanez történt a TikTokon. Egy édesanya nemcsak lefotóztatta, hanem felvetette videóra, ahogy kislányával egy vonaton pusziszkodnak. Ő teljes mértékben ártalmatlannak hitte a felvételt, sőt inkább mondhatni inkább cukinak. Nos, erről az internet népe nem így vélekedett és szó szerint komment cunami indult a felvétel alatt.

A felvételen az látható, ahogy édesanyja és kislánya felszállnak a sydney-i tömegközlekedési eszközre, helyet foglalnak, majd pillanatokkal később a kislány hátrafordul anyjához. Az anya és lánya egymás kezét fogják és többször is megpuszilják egymást.

Az egyik komment így hangzott: “Komoly kérdésem lenne feléd. – miért így pusziltad meg a lányodat? Szeretném hallani a magyarázatod.”

“Szerintem nem kellene így megpuszilnod a lányod… félreérthető.” – írta egy másik.

Persze a sok fröcsögő és felháborodó ember mellett akadtak, olyanok is, akik megvédték az édesanyát. Mint, ahogy feljebb is mondtuk ennek az lehet az oka, hogy úgy gondolják nincs ebben semmi rossz, hisz egy vérből származnak.

Pedig az efféle megnyilvánulás leginkább a szerelmespárokra, a férjre és feleségre jellemző. Ez egy olyan intim pillanatot generál a két fél között, mely felnőttek esetében megható, más esetben viszont félreérthető. Arról nem beszélve, hogy egy kisgyerek szervezetét sokkal könnyebben megtámadják a kórokozók és baktériumok, s köztudott, hogy a szájban rengeteg van mindkettőből. Ha valakinek pedig egynél több gyereke van, akár olyan bacilusokat is átadhatnak egymásnak, amit nem kellene.

Renata Paplińska gyermekpszichológus egy interjújában érdekes módszert figyelt meg a gyermekek körében, akik egy kis trükk segítségével el tudják kerülni az ilyen gesztusokat.

“Ismerek olyan gyerekeket, akik sikeresen megtanulták, hogyan utáltassák meg az ilyesfajta pusziszkodást unokatestvérükkel vagy nagymamájukkal. Nem kellett mást tenniük, mint hagyni, hogy egyszer megcsinálják, majd határozott és rosszalló tekintettel megdörgölni a szájukat, mintha undorodnának az ilyen dolgoktól. Ezt a nagyszülők, szülők és családtagok hidegzuhanyként fogják megélni, és soha többet nem adnak oda puszit.”

Annyi negatív komment érkezett a videó alá, hogy az édesanya először úgy döntött letiltja a kommentelést, majd végül letörölte a felvételt.

Ti mit gondoltok? Valóban felháborító dolgot tett?

Ezt is olvasd el