KeződoldalEgyébAz ifjú pár elzavarta a vendégeket az esküvőről. Csak egy apróságot kértek

Az ifjú pár elzavarta a vendégeket az esküvőről. Csak egy apróságot kértek

-

Minden menyasszony és vőlegény szeretné, ha az esküvő és a lagzi pontosan úgy zajlana, ahogy azt ők eltervezték. Egyrészt ez a legfontosabb nap az életükben, másrészt meg egy vagyont tapsolnak el rá. Legyen minden úgy, ahogy ők szeretnék. Persze, sok esetben becsúszik egy kis malőr…

Kit hívjunk meg az esküvőre és kit ne?!
Ez egy örök dilemma az esküvőszervezés folyamán. Meghívjuk? Ne?! Megsértődik? Mégis csak rokon..stb. Egy nemrég egybekelt pár fejében is ezek a gondolatok futottak keresztül. Régi családbarátokról van szó, bár a fiatalok nem tartották velük a kapcsolatot. De hát, így illik.

A leendő menyasszony egyértelműen jelezte a meghívokon, hogy a ceremóniára NEM várnak gyerekeket. Az egész “hacacárét” felnőtt vendégek számára készítik elő.

Amikor eljött az esküvő napja, kiderült, hogy az említett pár nem tett eleget a kérésnek, és két öt év alatti gyermekkel jelentek meg. A pár a templomban még nem akart ezzel foglalkozni. Az ara túlságosan elfoglalt volt, stresszelt és nem akart emiatt aggódni.

Abban is reménykedett, hogy a gyerekek csak egy ideig lehetnek ott, és nem maradnak a lagzira – jön valaki értük, vagy a szüleik viszik vissza őket a mise után, mert ilyen esetek is előfordulnak.

Sajnos nem így történt.

Sok vendéget meghívtunk és nem akartunk ezzel foglalkozni. Megkérdem a vőfélyt, hogy kérdezze meg az említett párt, hogy valaki hazaviszi-e a gyerekeket, mert kifejezetten kértük, hogy a lagzira ne hozza senki magával a picinyét. Az emberek ittasak lesznek, hangosak. Nincs szükség rohangáló, síró gyerekekre. A vőfély odament beszélgetni a párral. Távolról láttam, hogy veszekednek ezért úgy döntöttem, hogy odamegyek hozzájuk. Valószínűleg arra számítottak, a segítségükre sietek, mert egyből letámadtak, hogy az esküvőszervező milyen udvariatlan velük. Elmagyaráztam nekik, hogy valójában én küldtem, hogy beszéljen a gyerekekről. Megismételtem, amit a meghívóra írtunk. Nem akarunk gyerekeket. “

“Ekkora már a férjem is odajött hozzánk. Az egész egy veszekedésbe torkollott, majd végül mondtam nekik, hogy menjenek el. Így tettek, anélkül, hogy extra jelenetet rendeztek volna. Minden esetre az egész szituáció baromi kínos volt. Szerettem volna ezt elkerülni. Kis híján tönkretették az esküvőmet.”

“Most tényleg egy barom vagyok, amiért azt szerettem volna, hogy ne legyenek gyerekek?”

Tény és való, hogy egy ilyen eseményen a jegyespár a “főnök”. Ez róluk szól. Az van, amit ők szeretnének. Egy vagyont tapsolnak el az ünnepségre.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

*a képek csak illusztrációk


Ezt is olvasd el