KeződoldalEmberekAz IKEA kellős közepén kezdte el etetni kislányát - Az emberek döbbenten...

Az IKEA kellős közepén kezdte el etetni kislányát – Az emberek döbbenten bámulták őt

-

Vannak témák a világon, melyek megosztják az embereket. Ilyen például a vallás, a politika, a nemi irányultság, vagy épp a szoptatás. Utóbbi azért is olyan megosztó, mert nem az édesanya dönti el, hogy mikor ad enni kisbabájának, hanem a gyerek jelez mikor éhes. Ha ez egy bevásárlás kellős közepén történik, vagy egy étteremben, esetleg rendezvényen, akkor nem tud mit tenni, mint megetetni. Sajnos nem mindenhol áll rendelkezésre baba-mama szoba, ahol az édesanya félrevonulhat gyermekével, ezért olykor nem marad más választás, mint nyilvános helyen etetni.

Hogy ne érje szó a ház elejét, a legtöbb anya le szokta magát takarni, hogy a körülötte lévők ne érezzék magukat kellemetlenül. Annak ellenére, hogy ez egy természetes dolog, még mindig sokan megszólják az édesanyákat. Cikkünk főszereplője, Jenny Tamas kétgyermekes édesanya, aki felháborítónak tartja, hogy sokan természetellenesnek, sőt károsnak tartják a nyilvános szoptatást.

A már influencerként tevékenykedő mami több, mint 98 ezer követővel rendelkezik. Olyan képeket, sztorikat és videókat oszt meg magáról és életéről, melyek mások valószínűleg szégyellnének. Megmutatta már többek között a szülés utáni hegeit, striáit, tökéletlen bőrét, szem alatti sötét karikáit, kialvatlan megjelenését és persze nem utolsó sorban a szoptatás örömeit.

Jenny mindent megtesz, hogy felvegye a harcot a sztereotípiákkal és megmutassa, hogy a nyilvános helyen történő etetés igenis természetes és normális. Sok felhasználó elismerését fejezte ki vele szemben, mert felfedi az anyaság valódi oldalát. Bátorsága sokakat ösztönöz és magabiztossá tesz.

Legutóbbi posztjában megmutatta, hogy eteti négyéves kislányát vezetés közben. A gyermek életkorával kapcsolatos rosszindulatú megjegyzéseket megelőzve úgy döntött, hogy elmagyarázza miért is eteti még mindig a gyerekét.

“Nem félsz attól, hogy idősebb korukban meglátják ezeket a fotókat és zavarba jönnek?
A válaszom erre a kérdésre egyszerű: Nem. Miért szülnék és változtatnék az igényein, csak azért mert mások azt várják el? Miért tanítanám nekik azt, hogy a szükségleteiket el kell rejteni és zavarba kell miatta jönni?

Erős, érzékeny, magabiztos lányokat nevelek, akik megismerik saját értékeiket. Úgy nevelem őket, hogy tudják szükségleteik normálisak és fontosak. Ez nem változik, csak mert valaki másképp gondolja a dolgokat.
Olyan lányokat nevelek, akik nem fogják úgy érezni, hogy el kell rejtőzniük, hogy mások kényelmesen érezzék magukat.
A lányokat arra nevelem, hogy legyenek önmaguk, még akkor is, ha ez „más”, mint amit a legtöbben gondolnak.

Szóval hiszem, hogy nem fogják magukat kínosan érezni, sőt épp ellenkezőleg, büszkék lesznek. Büszkék lesznek arra, hogy csak miattuk olyan anyai ösztönök törtek elő belőlem, mely futótűzként terjed a nagyvilágban. Miattuk bővült ki a “normális” fogalma. Ezzel több teret engedünk a sokféleségnek. Miattuk az egész világ más.”

Jenny képei és bejegyzései alatt persze akadtak negatív kommentek, de ezeket elnyomta az a rengeteg jó, amit hasonló helyzetben lévő anyák osztottak meg. Kiderült, hogy nemcsak Jenny az egyedüli édesanya, akinek ennyi idősen is még így esznek a gyerekei.

“A kislányom is nemsokára négyéves lesz és még mindig szopizik.”

“Még mindig szoptatom a 3,5 éves gyermekemet, de nem cserélném el ezt az élményt semmire.”

Jenny a minap megosztott egy érdekes helyzetet, ami az IKEA-ban történt vele. A kislánya vásárlás közben éhes lett, ezért fogta magát és azonnal etetni kezdte.

“Lilly a bolt kellős közepén kérte a keblem, és bár mindig azt hangsúlyozom, hogy a nyilvános szoptatás normális, azon kaptam magam, hogy üres folyosót, vagy zugot keresek. Nem mintha bármi szégyellnivalóm lenne. Amikor elkezdtem etetni láttam, ahogy az emberek minket bámulnak. Jött egy 5-6 fős család, akik bámultak s közben sutyorogtak majd nevetni kezdenek. Elborzadtam.”

Bejegyzése alatt rengeteg hozzászólás jelent meg. Néhányan azt kérdezték, miért nem használta az etetőszobát, ami minden IKEA üzletben van? Arra is kíváncsiak voltak, hogyan fotózta le magát, ha annyira “meg volt szeppenve”?

Az eredeti, cenzúrázatlan képeket Jenny Instagram oldalán tekinthetitek meg.

Ezt is olvasd el