KeződoldalEmberekAz öregedés 9 apró jele, amelyek felfedik egy hölgy valós életkorát

Az öregedés 9 apró jele, amelyek felfedik egy hölgy valós életkorát

-

Az öregedés nem csak a ráncok és az ősz hajszálak megjelenését hozza magával. A nyilvánvaló és közismert jeleken kívül vannak olyan apró és finom változások, amelyek elárulhatják egy hölgy valós életkorát.

Abban persze biztosak vagyunk , hogy ezek a változások semmit nem vesznek a hölgyek szépségéből. De érdemes odafigyelni ezekre a testrészekre, hogy lassítani tudjuk az elkerülhetetlent és lehető legtovább tündökölhessen a természetes szépségünk.

  1. A homlok ellaposodik.
  1. A homlok ellaposodása a bőr legalsó rétegében található zsírsejtek zsugorodása okozza. Sokan gondolják , hogy kiváló megoldás a probléma orvosolására a különböző botox és hyaluron injekciók, ezek az eljárások azokban csak súlyosbítják a helyzetet. Ha a homlokon található ráncok ki is simulnak, a felülete akkor is lapos marad , ezzel elárulva a valódi életkort.

2. Az ajkak elveszítik korábbi teltségüket

Az évek során az ajkak alakja jelentősen megváltozik , és sajnos, nem jobb irányba. Elveszítik a teltségüket, kiszáradnak, és ráncok jelennek meg körülötte . Az egykor dús, telt és érzéki ajkak láthatóan kisebbek és vékonyabbak lesznek.

3. Megváltozik a köldök alakja

Az életkor előrehaladtával ez a testrész megváltozik fiatalkori alakjához képest. Ennek oka változó, lehet a túlsúly,egy korábbi betegség (például a köldöksérv), a piercing viselése, illetve terhesség .

4. A szem alatt megjelennek a sötét karikák

30 év felett a bőr szubkután rétegében a zsírréteg elvékonyodik az alacsony kollagéntermelés miatt. A szem körüli bőr veszít vastagságából, átláthatóbbá válik, az erek láthatóbbá válnak, ami a szem alatti sötét karikák megjelenéséhez vezet.

5. A fülcimpák kinyúlnak és megnőnek.

A fülcimpák ugyanúgy jelzik az életkort, mint a kezek és a nyak. Meglepő módon az emberek jóval kevésbé törődnek velük, mint a test többi testrészével. Ez pedig sajnálatos hiba, mert idővel a fülcimpák is veszítenek a bőr alatti zsírréteg vastagságából és rugalmasságából, ennek eredményeképpen megnyúlnak, és megnőnek. A nagy és súlyos fülbevalók viselése pedig csak a ronthat ezen a helyzeten.

6. A szemöldök megereszkedik.

Fiatal korában a bőr jó turgora ( feszesség a bőr alatti zsírréteg és kötőszövet rugalmassága ) kiválóan megtartja a szemöldökünket, és megakadályozza, hogy azok úgymond “lecsússzanak”. De az életkor előrehaladtával a szövetek veszítenek rugalmasságágukból , a feszességet biztosítandó kollagén nem termelődik elég gyorsan, így az arc izmai meggyengülnek és megereszkednek a gravitáció hatására.

7. Az arc háromszöge megfordul

Fiatal korában az arc alakja egy háromszögre hasonlít, amelynek teteje az áll irányába mutat, az alapja pedig a homlok vonalán halad. Ez az úgynevezett ” ifjúság háromszöge “. Az életkor előrehaladtával azonban a helyzet megváltozik és a háromszög felfordul.

8. Az bőr ragyogása elhalványul.

Szinte lehetetlen nem észrevenni, hogy az életkor előrehaladtával az arc bőre elveszíti egészséges és ragyogó megjelenését, fakóvá válik. Ennek fő oka a kollagén és az elasztin szintézisének csökkenése. Ehhez a hanyag vagy nem megfelelő bőrápolás , az alváshiány, a fáradtság, az egészségtelen étrend és a rossz szokások is hozzájárulhat.

9. A szem és az ajkak széle lefelé görbül.

Az ajkak és a szemek lelógó sarkai fáradt megjelenést kölcsönöznek az arcnak . Ez különösen igaz azokra, akik nem mosolyognak gyakran – a szájzugokat tartó arcizmaik ezáltal sokkal gyorsabban gyengülnek. Az évek során a szem körüli vékony bőr elveszíti tónusát és rugalmasságát, a gyenge inak és izmok ezen a területen már nem “rögzítik” a szemzugokat úgy, mint korábban.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...