KeződoldalEmberekAz orvosok által kidolgozott gyakorlat képes megmondani mennyi ideig fogsz élni. 

Az orvosok által kidolgozott gyakorlat képes megmondani mennyi ideig fogsz élni. 

-

Bizonyára mindenkit foglalkoztat az a dolog, hogy meddig fog élni, betegségben vagy végelgyengülésben fogja-e itt hagyni a földi világot. Tény, hogy erre sajnos nem tudunk válaszolni és a jósok sem tudnak kielégítő válasszal szolgálni, hiszen bármikor, bármi közbejöhet, ami keresztülhúzza a számításokat.

Igazság szerint csak hozzávetőlegesen lehet megtudni, hogy mennyi időnk van még hátra, csak néhány hónap, néhány év esetleg évtized. Sokan nem vallják be még maguknak sem, de igen is félnek a haláltól, hiszen az egy végleges dolog és senki sem tudja, mi vár rájuk azután. Van-e élet, vagy teljesen megszűnik az egész, senki sem tudja.

Mostani cikkünk egy teszt, de ehhez igazság szerint semmit nem kell kitölteni, és órákat sem fog igénybe venni. Ezt a különleges kis tesztet egy brazil származású orvos találta és dolgozta ki, akit úgy hívnak Claudio Gil Araujo.

A tesztnek az a lényege, hogy egy meghatározott mozdulatsort végezzünk el, ezt pedig pontozzuk. A gyakorlat végén kapott pontszám egyfajta jel arra vonatkozóan, hogy milyen is voltaképpen az egészségi állapotunk. Nyilvánvalóan több tényező is befolyásolja ennek sikeres elvégzését, például betegek vagyunk-e vagy sem. A doktor szerint a gyakorlat elvégzése után egy nagyon valósághű eredményt fogunk kapni, ami alapján hozzávetőlegesen, de megtudhatjuk, hogy évtizedek, vagy ettől kevesebb csupán néhány évünk van vissza a végső pillanatig. Ez a videó segítő jobbot nyújthat, ahhoz, hogy a gyakorlatot elvégezd, sőt másokat is láthatsz ahogy megcsinálják és pontozzák őket.

Íme a videó:

Képek formájában is elhoztuk:

Először is vedd le a cipődet, majd keresztezd a lábaidat. Nyújtsd ki a kezed, hogy megtartsd az egyensúlyod és lassan, de magabiztosan ülj le úgy, hogy eközben semmihez sem érsz hozzá, se a földhöz, se a lábadhoz.

Ha sikeresen leülték akkor nagyon ügyes vagy, ugyanis megvan a gyakorlat fele és innentől már csak a másik felét kell megcsinálni.

Most próbálj meg felállni ebből a pózból úgy, hogy nem veszel igénybe segítséget. Nem támaszkodsz rá a térdedre, nem teszed le a kezedet, nem használod az egyik térded és a többi.

Haha… nem is annyira könnyű, mint amilyenek elsőre tűnik. A videóban szereplő hölgynek is az egyik térdét kellett segítségül hívnia ahhoz, hogy fel tudjon állni.

Hogyan is működik ez az egész? Nos mindenki 10 pontról indul, és szépen vonódnak a pontok abban az esetben, ha segédeszközt, vagy testrészt használunk a felállás során. Akkor vonnak fél pontot, ha nagyon megingunk.

A következőkért vonnak le pontokat:

Ha leteszed a kezed mínusz 1 pont;

Ha leteszed a térded mínusz 1 pont;

Ha leteszed az alkarod akkor is mínusz 1 pont;

Ha ráteszed az egyik térdedre a kezed akkor is mínusz 1 pont;

És végezetül, ha leteszed a talpad megint mínusz 1 pont.

Lássuk az eredményeket:

Amennyiben a gyakorlatot könnyedén elvégezted és 8-10 pontot értél el, akkor jó hírünk van nincs miért aggodalmaskodnod, kitűnő formában vagy és még jó sok év áll előtted.

Ha 6-7,5 pontot értél el, akkor ne csüggedj vélhetően kicsit idősebb vagy és nem mennek olyan gördülékenyen a gyakorlatok, mint 20 évesen. Egyébként ez lehet attól is, mert keveset sportolsz vagy mozogsz, ez viszont könnyen orvosolható.

Viszont, ha 5,5 vagy az alatti pontot értél el a gyakorlat elvégzése során, akkor valami probléma van az egészségi állapotoddal, esetleg túl idős vagy már ahhoz, hogy gond nélkül megold a mozdulatsort. Nincs kizárva, hogy egészségtelenül is táplálkozol, sőt kimondottan keveset mozogsz.

Te hány pontot értél el?

Ezt is olvasd el