KeződoldalEmberekAz orvosok nem vették komolyan a feldagadt ujját - Kiderült, hogy teljesen...

Az orvosok nem vették komolyan a feldagadt ujját – Kiderült, hogy teljesen más problémája volt, mint amit mondtak

-

Hollie Rosebakes TikTokon mesélte el, hogy járt legutóbb. Történetével figyelmeztetni akarja az embereket, hogy mindig alaposan vizsgálják meg magukat, s járjanak el orvoshoz, hogy megelőzzék a problémákat. A közösségi médiában osztotta meg, hogy tavaly márciusban észrevett egy kis dudort az ujján. Akkor nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, s meg is lett a baj.

A videójában elárulta, hogy egy év alatt a kis dudorból, hatalmas gömb lett. A felvételt eddig több, mint 823 ezerszer néztek meg és az embereket elborzasztotta a csomó. Kíváncsiak voltak, hogy Hollie elment-e vele orvoshoz. Egy másik videóban kifejtette, hogy az orvosok kezdetben ganglion cisztaként diagnosztizálták a kinövést. (Ízület vonalában, vagy az ínhüvelyek mentén alakul ki, lényegében az ízületi tok vagy az ínhüvely tömlőszerű kitüremkedéséből).

Mivel a kinövés nem okozott fájdalmat Hollienak az orvos azt mondta neki, hogy majd felszívódik.

“Még tavaly márciusban mentem orvoshoz, amikor először megjelent, akkor még csak egy picike dudor volt. Mikor megnagyobbodott visszamentem, akkor mondták, hogy ganglion ciszta. Azt mondták, ha nem okoz fájdalmat, akkor nem csinálnak vele semmit. Nem volt fájdalmas, csak útban volt.” – mesélte Hollie.

A csomó azonban drámai módon nőni kezdett. A dokik tűvel próbálták kiszúrni, de véren kívül semmi sem jött belőle. Ekkor irányították Holliet egy két specialistához. A doki azt mondta neki, hogy meg kell műteni ahhoz, hogy eltávolítsák az ujjáról. Mint később kiderült, a duzzanat egy lipoma volt, vagyis zsírdaganat, ami a bőr alatt kezdett el nőni.

A bekötözött ujját a kamera felé irányította és azt mondta:

“Múlt héten megműtötték. Az ujjamon kell tartanom a kötést, mivel öltések vannak rajta. Ha minden jól megy jövőhéten kiszedik a varratokat. Az orvosok azt mondták egy lipoma volt, nem pedig ganglion ciszta. Az orvosokat egyébként egy cseppet sem aggasztotta, hogy valami baljós történik. Én teljesen kivoltam a zsírdaganattól, mivel a családomban nem egy ember hunyt el rákban.”

A történetemmel arra buzdítok mindenkit, hogy ellenőrizzenek minden egyes kis dudort a testükön. Hollie videója alá sok komment érkezett. Olyan emberek írtak, akik hasonló problémát tapasztaltak.

“OMG ugyanígy nézett ki az enyém is. Pontosan ugyanezeket a kérdéseket tettem fel én is a dokiknak. Nekem két hónapja szedték le.” – írta az egyik.

“Múlt héten szedtek le nekem egy ugyanilyet. Szó szerint pontosan ugyanaz történt veled mint velem.” – állt egy másik kommentben.

Neked volt hasonló eseted?

Ezt is olvasd el